|

Türkiye Diyanet Vakfı 25 ülkeye ezan sesi götürdü

Türkiye Diyanet Vakfı kurulduğu günden bugüne, ezana hasret kalan ülkelerin cami inşaatları için 2 milyar lira harcadı. 25 ülkede 100’ü aşkın camiyi gurbetçilerin hizmetine sundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2015 Salı
Güncelleme: 22:28 - 19/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Ezan sesine hasret kalan ülkelerin yardımına Türkiye yetişti. Türkiye Diyanet Vakfı, kurulduğu yıldan itibaren cami inşaatları için 2 milyar TL harcadı. 1975'te Vakıf Kocatepe Camisi dahil Türkiye'de 3 bin 421, dünyanın 25 farklı ülkesinde ise 100'ü aşkın camiyi ibadete sundu. Yurt dışında 16 caminin daha işlemi sürüyor. Söz konusu projelerden inşa aşamasında olanlar 9 ülkede devam ederken, 7 ülkede de yer tahsis ve projelendirme tamamlandı.



MOSKOVA CAMİİ SÜSLENİYOR


Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Camisi, Rusya'da da iç dekorasyon ve süslemesi yapılan Moskova Camii Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hizmete açıldı. Lefkoşa Hala Sultan Camii, Kırgızistan Bişkek Camii, Arnavutluk Tiran Merkez Camii, Belarus Minsk Camii, Kırım Seyyit Settar Camii ve Medresesi, Filipinler Tacloban Camii, Haiti Boukman Buhara Camii, Cibuti Merkez Camii inşaatları ise sürüyor.



CAMBRİDGE'E YAPILACAK


Hoca Ahmet Yesevi Üniversite Camii, Macaristan Budapeşte Camii, Kosova Piriştine Camii, Romanya Bükreş Camii, Makedonya Üsküp Camii, Karaçay-Çerkesya İslam Enstitisü Camii, İngiltere Cambridge Camii, Kırgızistan Oş İmam Serahsi Külliyesi projeleri hazırlanıyor. Yakın zamanda söz konusu camilerin yapımına başlanması bekleniyor.



Gazze'ye de el atılacak


TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, camilerin bütün insanlığı kucaklayan ve kendine yöneleni asla kendi dışında bırakmayan birer huzur yuvası olduğunu söyledi. Bilgin, Gazze'de İsrail saldırıları sonucu yıkılan 9 caminin yapımı için projeler tamamlandığını, yapılacak ihalenin ardından yakın zamanda camilerin inşasına başlanacağını vurguladı.


#Ezan sesi
#Türkiye Diyanet Vakfı
#Hoca Ahmet Yesevi Üniversite Camii
#Macaristan Budapeşte Camii
#Kosova Piriştine Camii
9 yıl önce