|

Türkiye gerçeğini dünya görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 hedefleri doğrultusunda büyük bir sıçramaya imza atan Türkiye gerçeğini bütün dünyanın gördüğünü, ülkenin bu yüzden özellikle son 3 yıldır hedefte olduğunu anlattı: Gezi'yi, 17-25 Aralık'ı, terör eylemlerini bundan bağımsız düşünmeyin...

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:06 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsünce düzenlenen '5. Türk Patent Ödülleri' törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sınai mülkiyet alanında da küresel yarışa geç başladığını, ancak Türk insanının kendi markasını oluşturma arzusunun dikkat çektiğini söyledi. “Bu azmin önünde hiçbir gücün durması mümkün değildir. Yeter ki önünü açalım ve desteklerimizi verelim. Sadece sınai mülkiyet verilerine bakarak dahi kabını sığmayan bir Türkiye'yi görebilirsiniz. Büyüyen, gelişen ve sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye gerçeğini artık tüm dünya görüyor” diyen Erdoğan, yeni Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Erdoğan şunları söyledi:



İDRAKİNDEN ŞÜPHE EDERİM


“Açıkçası, özellikle son 3 yıldır yaşadığımız sorunların bu durumdan bağımsız olmadığını düşünüyorum. Eğer, ülkemizin üzerinde bazı oyunlar oynanıyorsa bilesiniz ki bu oyunların arkasında bu sıçrama var. Her kim ki Gezi olaylarını, 17-25 Aralık darbe girişiminin, son terör eylemlerinin, hatta bölgemizdeki gelişmelerin bu durumla hiçbir ilişkisi olmadığını söylerse onun idrakinden şüphe ederim. Şu gerçeğin görülmesi lazım; Türkiye artık eski Türkiye değil. Ayağına her çelme takıldığında yere kapaklanan, küçük manipülasyonlarla krizlere sokulan, istikrarı pamuk ipliğine bağlı Türkiye artık yok. Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla yürüyoruz.”



HEDEFLER ÇOK BÜYÜK


“Türkiye'nin bugün geldiği yer itibarıyla küçük başarılarla yetinmemiz, hele rehavete kapılmamız asla söz konusu olamaz. Bizim hedeflerimiz çok büyük. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden, o günleri görmeden kendimizi gerçek başarıya ulaşmış saymayacağız. Kendi uçağını, otomobilini, savunma sanayi ürünlerini, yüksek teknolojiye dayalı üretimle ortaya koymayan, kendi yazılımlarının sahibi olmayan bir Türkiye, yeni Türkiye olamaz. Bu konuda hepimize çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor.”




#Türk Patent Enstitüsü
#Gezi parkı
#Erdoğan
#Bilim
#Sanayi
8 yıl önce