|

Türkiye Kolombiya’ya örnek oldu

Kolombiya, ülkelerine Venezuela’daki gelişmelerden dolayı beklenen göç dalgası için Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılar konusundaki tecrübesinden faydalanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:40 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başarıyı yerinde görmek için geldiler
Başarıyı yerinde görmek için geldiler

Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Juan Carlos Restrepo, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Victor Alfonso Bautista Olarte ve Afet Koordinasyon Başkanı Carlos Ivan Marquez Perez, Türkiye’nin Suriye’den gelen sığınmacılara yönelik politikasını yönetme biçimini incelemek üzere geçtiğimiz hafta Türkiye’ye geldi.

Türkiye’nin 7 yıl boyunca gelen sığınmacıları ne şekilde karşıladığını, nasıl hizmet verdiğini inceleyerek bu deneyimlerden yararlanmak istediklerini belirten Restrepo, şöyle konuştu: “Venezuela’dan toplu bir göç hareketi bekliyoruz. Hazırlıklarımızı tamamlayıp, göç hareketini yönetmek ve Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz.’’


Göçmen krizini
en iyi Türkiye
yönetiyor

Türkiye’nin sığınmacılar konusunda en başarılı ülkeler arasında olduğunu söyleyen Restrepo “Türkiye bizim için birinci ülke olarak ön plana çıktı. Sadece politik olarak bir yaklaşım değil bir kardeşlik anlayışı içerisinde Türkiye kısa zamanda büyük yol ilerledi. Biz yolun başındayız. Türkiye şu anda göçmen krizini en iyi idare eden, en iyi yöneten ülke’’ ifadelerini kullandı.

#Göçmenler
#Kolombiya
#Venezuela
#Suriyeliler
7 yıl önce