|

Türkiye ve Malezya arasında yeni dönem

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), İbn Haldun Üniversitesi ve Malezya’daki Uluslararası el Buhari Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2017 Pazar
Güncelleme: 07:42 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Türkiye ve Malezya arasında yeni dönem
​Türkiye ve Malezya arasında yeni dönem

İki üniversite arasındaki iş birliği protokol anlaşmasına İbn Haldun Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Uluslararası el Buhari Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Zeynel Shaari imza attı.

EĞİTİM İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

İmza töreninin ardından açıklama yapan TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Bu anlaşma, Türkiye ve Malezya arasında eğitim iş birliğinde önem taşıyor” ifadesini kullandı. İki ülke arasında kültürel ve ortak değerler noktasında pek çok paydaşlıklar olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu iş birliği çerçevesinde iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişimi hayata geçirilecek. Türkiye’den Malezya’ya gelip, burada Asya bölgesiyle ilgili konularda çalışmalar yapacak öğrenciler olabileceğini öngörüyoruz. Aynı şekilde Malezya’dan Türkiye’ye gelecek öğrencilerin Avrupa, Afrika ve Avrasya çalışmaları gibi alanlar ile Türkçe, Arapça ve çeşitli Avrupa dillerinin öğrenilmesinde çok verimli çalışmalar yapabileceklerini düşünüyoruz.”

EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

İbn Haldun Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz de “Bu anlaşmayı, akademik alanda Malezya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde çok önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi. İrfan Gündüz, eylül ayından itibaren İstanbul ve Alor Setar’da eğitime başlayacaklarına dikkati çekerek, “Gençlerimizin geleceğin dünya şartlarını dikkate alarak, içinde yaşadıkları toplumları sırtlayacak bir performansa sahip olmalarını istiyoruz” dedi.

#TÜRGEV
#İbn Haldun Üniversitesi
#Bilal Erdoğan
7 yıl önce