|

Türkiye yoksa çözüm de yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:26 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
​​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Çelik, Türkiye’nin Libya Konferansı’ndan neden çekildiğine ilişkin soru üzerine de Türkiye’nin öteden beri Libya’daki tüm tarafların masada olması gerektiğini düşündüğünü anımsattı.

TÜM TARAFLAR MASADA OLMALI

Çelik, Libya'da hiç kimsenin Libya'yı daha çok bölecek, ayrıştıracak herhangi bir siyasi projenin içerisinde olmaması gerektiğinin altını çizdi. Bazılarının Libya'yı daha çok bölecek organizasyonların içinde gözüktüğünü belirten Çelik, Türkiye'nin olmadığı bir masada Libya'yla ilgili tüm ülkeyi kucaklayacak ve halkı için anlamlı gelecek ifade edecek bir siyasi çözüme ulaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

LOKAL ÇIKAR PEŞİNDELER

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bu konferans Türkiye'de olsaydı, biz ev sahipliğimizin bu şekilde illegal, gayriresmi bir zirveyle istismar edilmesine müsaade etmezdik. Ayrıca herhangi bir masada olması gereken herhangi bir ülkenin dışlanmasına müsaade etmezdik. Dolayısıyla bu organizasyonu tertip edenler, Libya'nın geleceği ile ilgili anlamlı bir siyasi çözümün peşinde olmadıklarını Libya'da daha lokal çıkarların peşinde olduklarını göstermişlerdir. İtalya'nın ev sahipliğini istismar etmişlerdir."

#Ömer Çelik
#Türkiye
#Libya
5 yıl önce