|

Türkiye'de tsunami olur mu: İzmir depremi sonrası tekrar bir tsunami tehlikesi var mı? Marmara Denizi'nde tsunami tehlikesi var mı?

Geçtiğimiz cuma günü İzmir'de yaşanan deprem daha önce hiç gündemimizde olmayan bir konuyu daha ortaya çıkardı: Tsunami. Türkiye'deki depremlerde tsunami oluyor mu? İzmir depremi sonrası tsunami tehlikesi devam ediyor mu? İşte detaylar...

13:34 - 1/11/2020 Pazar
Güncelleme: 13:47 - 1/11/2020 Pazar
Yeni Şafak
Deprem sonrası Seferihisar'da deniz taştı.
Deprem sonrası Seferihisar'da deniz taştı.

İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremden sonra Seferihisar ilçesinde deprem sonrası denizin taşmasıyla ile birlikte Türkiye yeni bir gerçek ile daha yüzleşti.

Marmara Denizi'nde tsunami olur mu?

İzmir'de denizin yükselmesi ile birlikte birçok kişi İstanbul konusunda da kaygılarını dile getirdi.


  • Vatandaşların en çok merak ettiği olası bir İstanbul depreminde Marmara Denizi'nde tsunami olur mu sorusuna bir yer bilimci olan Cenk Yaltırak, Twitter adlı sosyal medya platformundan şu şekilde cevap verdi:



Marmara Denizi'nde küçük de olsa bir tsunami olması ihtimali varken bunun şiddetinin ise çok yüksek olmayacağı öngörülüyor.

İzmir depremi sonrası tsunami tehlikesi devam ediyor mu?

Seferihisar'da yaşananlardan sonra kıyıdaki vatandaşların tsunami korkusu artarken bu konuda uzmanların görüşü ise artçı depremlerde bir tsunami ihtimalinin olmadığı yönünde.



#Tsunami
#Marmara Denizi'nde tsunami tehlikesi
#İzmir depremi
4 yıl önce