|

Türkiye’nin buluşması

İktidarıyla, muhalefetiyle bugün Türkiye tam kadro Yenikapı’da olacak. 15 Temmuz’dan itibaren meydanlarda yaşanan birlik görüntüsü ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde taçlanacak. Milyonların katılacağı buluşmada, muhalefet liderleri de birer konuşma yapacak. Yenikapı’dan dünyaya ‘Türkiye dimdik ayakta’ mesajı verilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 12:59 - 7/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini canları pahasına engelleyen millet, bugün Yenikapı'da bir kez daha dünyaya 'Türkiye dimdik ayakta' mesajını haykıracak. Mitingi meydanında toplanacak milyonlarca kişi 15 Temmuz gecesinden itibaren tuttuğu demokrasi nöbetini taçlandıracak.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla iktidarıyla, muhalefetiyle bugün milyonlar Yenikapı'da buluşacak. Konuşmalarda, birlik, bütünlük ve demokrasi mesajı verilecek. 15 Temmuz'dan beri meydanlarda yaşanan birlik görüntüsü bugün Yenikapı'da taçlanacak. Yenikapı'da iktidarın yanı sıra darbeye karşı çıkan muhalefet partileri CHP ve MHP de yer alacak. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de birer konuşma yapacak.



MİLLİ İRADE VURGUSU


Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Başbakan Yıldırım'la yaptığı görüşmede bahsettiği OHAL ve KHK'lerden duyduğu kaygıları anlatması planlanıyor. Uzun bir konuşma yapması beklenmeyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının büyük bir bölümünü ise milli irade ve demokrasi konularına ayırdığı belirtiliyor.





BİRLİK MESAJI VERECEK


Bahçeli'nin de 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde, birlik, bütünlük ve demokrasi mesajı vereceği öğrenildi. Cunta ve darbe dönemlerinin Türkiye'de bir daha yaşanmasına izin verilmeyeceğini vurgulayacak olan Bahçeli, siyasi, ideolojik ve dünya görüşü ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin Türk milletinin mensubu olduğuna değinecek. Ayrıca Bahçeli, ABD başta olmak üzere AB ve batı ülkelerinin Türkiye'ye yönelik darbe girişimi karşısında iki yüzlü olduğunu anlatacak.



TEK SES TEK YÜREK OLALIM


Başbakan Binali Yıldırım da vatandaşları Yenikapı'daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde buluşmaya çağırdı. Başbakan Binali Yıldırım, “Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, “Hep beraber Yenikapı'da buluşalım. Tek ses, tek nefes, tek yürek olalım." paylaşımında bulundu. Yıldırım, paylaşımında, Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan, üzerinde miting katılımcılarına ait bilgiler ve “Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir" sloganının yer aldığı afişe de yer verdi.





80 İLDEN NAKLEN YAYIN


Yenikapı'da buluşacak milyonların yanı sıra 80 ilde demokrasi nöbetini sürdürenler mitingi dev ekranlar ile takip edecek. Milyonların mesajı, Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in sığındığı Pensilvanya'ya kurulacak megaboard ile de naklen yayınlanacak.


#Yenikapı
#Demokrasi mitingi
8 yıl önce