|

Türkiye'yi buluşturdu

Darbe girişiminin seyrini değiştiren direnişin sembol ismi şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabri, 15 Temmuz'un yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı. Yurdun dört bir yanından Halisdemir'in Niğde'deki kabrine akın eden vatandaşlar, duygulu anlar yaşadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:53 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir
Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Türkiye'yi buluşturdu. Darbe girişiminin seyrini değiştirerek demokrasi mücadelesinin sembol ismi haline gelen şehit Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde bulunan şehitlikteki kabri, 15 Temmuz'un yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı.

MÜSTESNA BİR İNSAN

Dün sabahın erken saatlerinden itiraben Türkiye'nin dört bir yerinden gelen ziyaretçiler, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Kabirde bazı ziyaretçilerin duygulu anlar yaşadığı görüldü. İstanbul'dan gelen Hanifi Ağca, "Halisdemir de Türkiye'nin kaderini değiştiren müstesna bir insan. Bu ülke ona çok şey borçlu." dedi. Iğdır'dan gelen Turan Tatal ise Ömer Halisdemir'in ülkesi için kendini feda ettiğini vurgulayarak, "Mekanı cennet olsun. Her zaman anacağız. Böyle insanlara ihtiyacımız var. O bizim bir kardeşimiz, bir parçamız" diye konuştu.


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehitlik yanına yaptırılan mescit de ibadete açıldı. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin (TEMAD) 600 üyesi de Halisdemir'in kabrini ziyaret etti.

ŞEHİTLİKLERE AKIN ETTİLER

Bu arada, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikler doldu taştı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt genelinde anma programları düzenlendi, şehitlikler ziyaret edildi, onların ruhuna ithafen Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Şehitlikleri dolduran vatandaşlara yemek ve tatlı ikramında bulunuldu. FETÖ'cü hainlerin şehit ettiği kahramanlar, İstanbul-Edirnekapı'daki mezarları başında anıldı. Bazı şehit yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından şehitler için 81 ildeki vakıf camilerinde mevlit okutuldu. Denizli'de ekmekler, fırından 15 Temmuz logolu ambalajlarla çıktı.


Şehitler için pedal çevirdiler

Şehitler anısına yurt genelinde bisiklet turnuvaları düzenlendi. Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet takviminde yer alan ve Niğde Valiliğince organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Büyük Erkekler Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren sporculara ödül ve madalyaları verildi. Muğla'da düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Ulusal Bisiklet Yol Yarışı'na 81 il ve Türk cumhuriyetlerinden 160 sporcu katıldı. 60 kilometrelik yolu yaklaşık iki saatte aşan bisikletçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin yapıldığı otelin önünde yarışı tamamladı. Sahilde kurulan platformda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.


Herkes senin için gelmiş

Hain darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç da Antalya'daki mezarı başında anıldı. Şehidin anneannesi Semiye Özentüfekçi'nin, "Oğlum bak kim gelmiş, herkes senin için bugün buraya gelmiş" diye ağlaması herkesi duygulandırdı.


Hasandağı'na tırmanış

Aksaray'da düzenlenen Hasandağı Dağcılık Etkinlikleri kapsamında 140 dağcı, 15 Temmuz şehitleri anısına, 3 bin 268 metre yüksekliğindeki Hasandağı'nın zirvesine tırmandı.


Adı yeğenine verildi

Kayseri'deki etkinliklerde, 2016'da İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan Yasin İke'nin adı, 2 haftalık yeğenine verildi. AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, rica üzerine kucağına alıp sevdiği bebeğin kulağına ezan okudu.

#Ömer Halisdemir
#15 Temmuz
#Kabir
6 yıl önce