|

Türkiye'yi teslim alamayacaklar

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bizi çözmek, birbirimize düşürmek, aramıza fitne sokmak isteyenler mevcuttur. Ekonomik, sosyal, siyasi nedenleri bahane eden hainler, bizi zayıflatmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Dış mihrakların güdümündeki bölücü ve FETÖ’cü hainlerin hedefi de aynıdır. Ne yaparsa yapsınlar Türkiye’yi teslim alamayacaklar” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:20 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen '737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katılan Yıldırım, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen '737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katılan Yıldırım, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bizi çözmek, birbirimize düşürmek, aramıza fitne sokmak isteyenler mevcuttur. Ne yaparsa yapsınlar Türkiye’yi teslim alamayacaklar” dedi. Yıldırım, Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen “737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyete aşık olduğunu söyledi.

EN FAZLA YARDIM YAPAN ÜLKEYİZ

Yüzlerce yıl Allah’ın adını yüceltmek, adaleti yaymak için mücadele edildiğini anlatan Yıldırım, “Bu sebeple ki milletçe kendimizi mazlumların hamisi gördük. Bugün de bu hasletimizi halen devam ettiriyoruz. İşte bu yüzden milli gelirimize göre dünyada en fazla yardım yapan ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, yüreklerin birlikte atıyor olmasının Türk milletinin en büyük gücü olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ

“Bizi çözmek, birbirimize düşürmek, aramıza fitne sokmak isteyenler mevcuttur. Ekonomik, sosyal, siyasi nedenleri bahane eden hainler, bizi zayıflatmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Dış mihrakların güdümündeki bölücü ve FETÖ’cü hainlerin hedefi de aynıdır. Ne yaparsa yapsınlar Türkiye’yi teslim alamayacaklar. Her saldırı sonrasında daha da güçleneceğiz. Daha fazla birbirimize kenetleneceğiz. Fitne odaklarına karşı daha da uyanık olacağız. Yüreklerimiz bir attığında en güçlü top güllelerinin bizi yıkamayacağını herkes gördü, bundan sonra da görecektir.”

ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Yıldırım, Osmanlı’nın 600 yıl hükmettiği topraklarda bugün 55 bağımsız devlet bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti bu devletlerin en büyüğü, Osmanlı’nın varisidir. Hepimiz Ertuğrul Gazi’ye ve onun ayak izlerini taşıyan bu topraklara şükran borçluyuz.”

Dost düşman herkes bilsin

Türk milletinin tarihin öznesi olduğuna işaret eden Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı: “Gövdesi Anadolu, bir kolu Balkanlar, bir kolu da Kafkaslardadır. Bir ayağı Nil Nehri’nde, diğer ayağı da İdil’dedir. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk? ‘Türklerin vatan sevgisiyle dolu göğüsleri, düşmanların melun ihtiraslarına karşı daima bir duvar gibi yükselecektir.’ Şunu dost ve düşman herkes bilsin, paramız, ekonomimiz üzerinden yapılan operasyonlar, kurulan oyunlar mutlaka bozulacaktır. Zorluk çekeceğiz ama güçlünün hukukunun yerini haklının hukuku mutlaka alacaktır. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz’daki darbe girişimi, bu konuda gözümüzün açılmasına vesile olmuştur. Yıllarca sinsi bir şekilde içimize yerleşen hainlerin tanklarla, toplarla yaptıkları saldırıdan yeterince ders aldık. İnşallah bir daha böyle hainlikleri yaşamayacağız.”

  • Hainlere göz açtırmadık
  • Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bölücüleri, emellerine ulaştırmayacağız” dedi. Destici, 737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde yaptığı konuşmada, şunları ifade etti: “Ecdadımızın kahramanlıklarını unutmayan, atalarımızın, şehitlerimizin emanetine sahip çıkan bir milletiz. Bu güçle bizi yarınlara taşıyacak olan, hiçbir işgalciye, darbeciye, teröriste, vatan hainine, ülke ekonomisi üzerinden, medet uman hainlere prim vermemektir. Birlik ve beraberliğimize göz dikip, millete fitne fesat karıştırmak için ellerini ovuşturarak gezen bölücüleri, emellerine ulaştırmayacağız. Bu ülkenin, bu toprakların milliyetçi, maneviyatçı milli ve yerli unsurlarının birlikteliği bugüne kadar hainlere göz açtırmamıştır. Bundan sonra da bu birliktelik güçlenerek artacak ve hiçbir haine fırsat vermeyecektir.”
#Ertuğrul Gazi
#Osmanlı
#Binali Yıldırım
#Bursa
#Mustafa Destici
6 yıl önce