|

Türkmen köyleri Esed'in askerlerinin hedefinde

Esed rejmi, Suriye'de onbir Türkmen köyünde evleri önce ateşe verdi sonra da yıktı. Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Semir Hafız, Suriye rejiminin Türkmenleri Türkiye'ye göçe zorladığını söyledi

Oktay Mehmet
00:00 - 21/12/2012 Cuma
Güncelleme: 23:17 - 20/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Türkmen köyleri Esed'in askerlerinin hedefinde
Türkmen köyleri Esed'in askerlerinin hedefinde

Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Semir Hafız, Yeni Şafak'ın Suriye'deki Türkmenlere dikkat çeken haberinin ardından Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'nın gösterdiği özel ilginin kendilerine büyük moral olduğunu söyledi. Esed''e bağlı güçlerin Türkmenleri hedef almaya devam ettiğini ifade eden Hafız, Türkmenlerin yoğun saldırılar karşısında evlerini terk ederek dağlık bölgelere sığınmasını fırsat bilen Esed''e bağlı askerlerin Türkmenlerin evlerini yakıp yıktığını kaydetti.

Semir Hafız, "Türk sınırına 15 ila 45 kilometre mesafede bulunan Saray, Çamurlu, Avanlı ve Gürdağ''ın da aralarında bulunduğu 11 Türkmen köyü rejime bağlı güçler tarafından yerle bir edildi''' dedi. Esed rejminin Suriye''deki Türkmenleri, Türkiye''ye göçe zorladığını belirten Samir Hafız, bunun altında ise rejimin İskenderun ve Hatay''ı Suriye topraklarına katarak 60 yıllık rüyayı gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

YARALILAR HATAY'DA

Hafız, yaralı Türkmenlerin tedavisi için yardımcı olunmasını istedi. Çatışmada yaralanan 80 Türkmen gencin Hatay''ın Yayladağı bölgesinde ahırdan bozma bir evde kaldığını belirten Semir Hafız, yaralı Türkmenlerin yatak olmadığı için yerde yatmak zorunda kaldıklarını söyledi.


11 yıl önce