|

TUSKON’da ‘himmet’ analizi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ'nün finans kaynakları merkezi olarak değerlendirilen Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nda (TUSKON) ele geçirilen dijital veriler Siber Suçlar Şubesi'ne teslim edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2015 Cuma
Güncelleme: 23:15 - 12/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Uzman ekipler, örgütün finans kaynağı olan himmetin izini sürüyor. FETÖ/PDY soruşturması doğrultusunda örgüte finans sağladığı belirlenen Koza-İpek Holding'e bağlı 18 şirkete tam yetkili kayyum atanırken, buna benzer bir operasyon da yine örgütün finans merkezi olarak gösterilen TUSKON'a düzenlenmişti. 18 ayrı adrese yapılan baskınlarda, muhasebe kayıtları, banka hesap defterleri, para transfer dekontları, yıllık gelir-gider tabloları, ajandalar ve derneklere üye işadamlarının listesine el konulurken, bilgisayarların da imajları alınmıştı.



SİBER SUÇLAR İNCELİYOR


FETÖ'ye bağlı bir çatı sivil toplum kuruluşu olan TUSKON'da ele geçirilen tüm dijital deliller Siber Suçlar Şubesi ekiplerince mercek altına alındı. Deliller üzerindeki incelemede, FETÖ'nün ana finans kaynağı durumundaki himmet/haraç bulguları çözülecek. İnceleme sonucu yapılacak çözümlemeler analiz raporuna dönüştürülecek. Soruşturma dosyasına eklenecek bu raporların soruşturmanın en önemli delil kaynağını oluşturacağı belirtiliyor.


#fetö
#Koza-İpek Holding
#tuskon
9 yıl önce