|

Tutuklanan paralel Twitter'a sarıyor

Son dönemler özellikle paralel yapının propaganda amaçlı kullandığı Twitter, tutuklanan hakim ve savcıların da “silahı” haline geldi. Paralel yapı operasyonlarında tutuklanan hakim ve savcılar “Masumuz” algısı yaratmak için Twitter'ı kullanıyor. Cezaevindeki hakim ve savcıların eşleri veya avukatları tarafından yönetilen hesaplardan tutuklamaların 'hukuksuz' olduğu mesajı veriliyor.

Yeni Şafak
17:19 - 19/05/2015 Salı
Güncelleme: 14:24 - 19/05/2015 Salı
Yeni Şafak

17 Aralık darbesinin mimarlarından görevinden ihraç edilen savcı Zekeriya Öz'ün her gün propaganda amaçlı twitler attığı Twitter, paralel yapı operasyonlarında tutuklanan hakim ve savcılar için de “kaçış yolu” oldu. Korsan tahliye kararıyla hukuku gasp eden ve HSYK'nın jet kararla açığa alındıktan sonra FETÖ üyeliğinden tutuklanan hakimler Metin Özçelik, Mustafa Başer ile MİT tırlarını durdurarak paralel ihanete imza atan Savcı Özcan Şişman, tutuklandıktan hemen sonra Twitter'ı kullanmaya başladı. Hesapları ya eşleri ya da avukatları tarafından kullanılan hakim ve savcılar, Twitter hesapları üzerinden “masumuz” algısı yaratmaya çalışıyor.



HESAPLARIN TANITIMINI YAPIYORLAR


Hakim ve savcıların hesap açmasından hemen sonra paralel yapıya yakınlığı ile bilinen isimler hemen paylaşım yaparak hesapların tanıtımını yapıyor. Özellikle görevden atılan Savcı Zekeriya Öz ve Hakim Mehmet Karababa tarafından yapılan paylaşımlarla, hesapların takipçi kazanması sağlanıyor.



TUTUKLANMADAN BAŞLADI


Paralel yapı soruşturmasında tutuklanmadan önce twitter hesabı olan ancak aktif olarak kullanmayan Başer, hakkında yakalama kararı çıkarılınca twitler atmaya başladı. Başer'in twitleri hemen paralel yapıya yakınlığı ile bilinen isimler tarafından paylaşıldı ve Başer'in bir anda 20 binden fazla takipçisi oldu. Başer'in FETÖ üyeliğinden tutuklanmasından sonra ise Başer'in eşi twit atmaya başladı. Başer'le cezaevinde görüşen eşi, Başer'in söylediklerini paylaşıyor. Başer, cezaevinden anneler günü mesajı bile veriyor.



METİN ÖZÇELİK İÇİN EŞİ HESAP AÇTI


Daha önce hiç Twitter hesabı olmayan Hakim Metin Özçelik'in eşi Hatice Özçelik, hemen bir hesap açtı. Eşiyle ilgili gelişmeleri yazan Hatice Özçelik, eşiyle cezaevinde yaptığı görüşmelerden notlar yazıyor. Metin Özçelik'in hesabının da 10 bine yakın takipçisi bulunuyor.



AVUKATI YÖNETİYOR


MİT tırlarının durdurulması ile ilgili olarak tutuklanan Savcı Özcan Şişman için de avukatı hemen twitter hesabı açtı. Şişman'ın avukatı da yaptığı paylaşımlarla algı oluşturmaya çalışıyor. Şişman'ın şu an 3 bin 500'e yakın takipçisi var. Aynı operasyonda tutuklanan Savcı Aziz Takçı'nın da tutuklandıktan sonra hesabından avukatı twitler atıyor.



POLİSLERDE DE AYNI TAKTİK


Paralel yapı operasyonlarında tutuklanan polisler de aynı yöntemi uyguluyor. Özellikle emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün aralarında olduğu birçok isim twitter üzerinden propaganda yapıyor. Polislerin hesapları da ya aileleri ya da avukatları tarafından yönetiliyor.


#paralel yapı
#twitter
#tweet
#zekeriya öz
9 yıl önce