Tuzak yok denetim var

Muhammed Vefa Yürekli
04:00, 31/05/2026, PazarG: Güncelleme: 06:17, 31/05/2026, Pazar
Yeni Şafak
Tuzak yok denetim var
Kontrol noktalarından birinde trafik jandarma ekiplerine, uygulama sayesinde burada görevde olduklarını bildiğimizi söyledik.

Hayat 112 Acil uygulamasına entegre edilen Radar+ sistemi, İstanbul’dan Yalova’ya uzanan yaklaşık 80 kilometrelik yolculukta sınavı başarıyla geçti. Sistemi test ettiğimiz güzergahta, uygulamanın sunduğu veriler sahadakiyle örtüştü. Sürücülerin ani fren ve şerit değişimi yerine daha sabit hızla ilerlediği, böylece trafik akışının daha düzenli hale geldiği gözlemlendi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin Kurban Bayramı öncesinde duyurduğu ve “Devlet vatandaşına tuzak kurmaz, korur” sözleriyle tanıttığı “Radar+” uygulaması, bayram yolculuğuna çıkan sürücülerden tam not aldı. Hayat 112 Acil Mobil uygulaması içerisine entegre edilen sistem sayesinde, güzergahlardaki radar, hız koridoru ve trafik kontrol noktalarını önceden gören sürücüler hem daha bilinçli hareket ediyor hem de olası kaza riski en aza iniyor. Yeni Şafak olarak uygulamayı test ettik. Uygulamanın başarıyla çalıştığını gözlemledik.

80 KM’LİK GÜZERGAHTA TEST

İstanbul Ümraniye ile Yalova Merkez arasındaki yaklaşık 80 kilometrelik güzergahı seçtik. Yolculuk öncesinde izlenecek güzergahı işaretledik. Sistem bu güzergahta 1 radar noktası ve 3 trafik kontrol noktası bulunduğu bilgisi paylaştı. Yolculuğumuzda, uygulamanın sunduğu veriler sahadakiyle örtüştü. Kuzey Marmara Otoyolu girişinde 1 kontrol noktası, Osmangazi Köprüsü çıkışında 1 radar ve Yalova’ya girişte 1 kontrol noktası gözlemledik. Veriler yarım saatte bir yenilendiğinden, 1 kontrol noktası ise yolculuğumuz esnasında yeri değiştiği için güzergahımızdan çıktı.

“RADAR VAR MI” ENDİŞESİNE SON

Kontrol noktalarının konumunu bilen sürücülerin son anda fren yapmak veya şerit değiştirmek yerine yol boyunca sabit hızda ilerlemeyi tercih ettiği görüldü. Uygulama, sürücülere yolculuk boyunca "Acaba ileride radar var mı?" endişesi yerine güvenli sürüşe odaklanma imkânı verirken, araçların kontrol noktasına girmek için son anda şerit değiştirdiği görüntülerde ciddi azalma gözlendi.


JANDARMA: İŞİMİZ KOLAYLAŞTI

Kontrol noktalarından birinde trafik jandarma ekiplerine, uygulama sayesinde burada görevde olduklarını bildiğimizi söyledik. Jandarma ekibi, “Bunu bugün defalarca kez duydum. Sürücüler uygulamayı kullanmaya başlamış. Bizim de işlerimiz hızlandı ve denetimler daha da kolaylaştı” cevabını verdi. Denetime tabi tutulan bir vatandaş ise şunları söyledi: “Uygulamayı burada duydum ve şimdi indirdim. Ankara’ya gidiyorum. Güzergahımda 3 radar ve 9 kontrol noktası varmış. Dikkatli süreceğim.”


Bayram dönüşü Bursa-Ankara kara yolunda yoğunluk
Gündem
Bayram dönüşü Bursa-Ankara kara yolunda yoğunluk
Afette kesilen internete para cezası
Gündem
Afette kesilen internete para cezası
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026