|

U-MakerFest III heyecanı başlıyor!

Öğrencilerin, dünyamızın çöp ve atıklar konusundaki problemlerini belirleyip yenilikçi çözümler üretecekleri, ürettikleri projeleri sergi alanlarında sunacakları U-MakerFest III’ te geleceğin projeleri yarışacak.

Haber Merkezi
04:00 - 11/04/2019 jeudi
Güncelleme: 01:31 - 11/04/2019 jeudi
Yeni Şafak
Nevzat Kulaberoğlu
Nevzat Kulaberoğlu

Uğur Okulları öğrencilerinin yıl boyunca Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerinde edindikleri bilgileri robotik, oyun tasarımı ve video/animasyon alanlarında yarıştıracağı U-MakerFest’in üçüncüsü 13 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl "Turizm 4.0" teması ile Uğur Okulları Antalya Muratpaşa Kampüsü'nde birbirinden yaratıcı projeleri buluşturan U-MakerFest, bu yıl 'Çöp' teması ile Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü ev sahipliğinde gerçekleşecek.

ÇÖP VE ATIKLARLA İLGİLİ PROJELER

Öğrencilerin, dünyamızın çöp ve atıklar konusundaki problemlerini belirleyip yenilikçi çözümler üretecekleri, ürettikleri projeleri sergi alanlarında sunacakları U-MakerFest III'te geleceğin projeleri yarışacak. Geçtiğimiz yıl 44 takımın katıldığı U-MakerFest'e bu yıl 62 takım katılım gösterecek. Robotik, oyun tasarımı ve video/animasyon alanlarında yarışacak öğrenciler çöp ve atıklar ile ilgili çözümleri ve fikirlerini içeren projelerini üreterek sergileyecekler. Öğrenciler üretim sürecinde sırasıyla “Empati Kur, Tanımla, Fikirleştir, Prototiple, Test Et” adımlarını izleyerek projelerini üretecek ve akademisyenler ile sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri üyelerine sunacaklar.

ÜRETİMLERİNİ DE DESTEKLEYECEĞİZ

U-MakerFest'le ilgili bilgi veren Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, projenin her yıl birbirinden farklı ve yaratıcı fikirleri buluşturduğunu söyledi. Kulaberoğlu şöyle devam etti: "Uğur Okulları olarak öğrencilerimizin çevresindeki sorunlara, iyileştirilmesi gereken süreçlere duyarlı bireyler olarak yetişmesine ve geleceği şekillendirecek bir nesil olmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda 3 yıldır düzenlediğimiz U-MakerFest etkinliğimizde öğrencilerimizin 'Maker' ruhunu geliştirmelerini, onların hayata geçirdikleri projelerini ödüllendirerek üretimlerini desteklemeyi amaçlıyoruz."

#U-MakerFest III
#Nevzat Kulaberoğlu
#​Uğur Okulları
il y a 5 ans