|

Uğur Dündar moderatörlük için kararını verdi

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ile CHP-HDP-İyi Parti'nin ortak adayı arasında yapılması planlanan 'ortak canlı yayın' için gazeteci Uğur Dündar'ın ismi gündeme gelmişti. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla moderatör olmayacağını duyurdu. Dündar'ın kararının ardından Binali Yıldırım, "Umarım bu kararda 'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır" ifadesini kullandı.

09:00 - 9/06/2019 Pazar
Güncelleme: 09:11 - 9/06/2019 Pazar
Yeni Şafak
Gazeteci Uğur Dündar.
Gazeteci Uğur Dündar.

YSK'nın yenileme kararının ardından gözler 23 Haziran'da kurulacak sandığa çevrildi. Seçim öncesi adaylar çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve CHP'nin İstanbul adayının ortak canlı yayına çıkmaları konusu gündeme geldi.

Her iki adayın da 'katılırım' demesinin ardından programın ne zaman, nasıl ve hangi şartlarda yapılacağı konusu AK Parti ve CHP heyetleri arasında konuşuldu.

Uğur Dündar kararını açıkladı

Canlı yayının moderatörlüğü için ismi geçen ilk isim ise gazeteci Uğur Dündar olmuştu. Dündar, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak bu yöndeki kararını kamuoyuyla paylaştı.

"Kamuoyuna açıklama: 23 Haziran seçimleri öncesinde yapılacak açık oturumla ilgili olarak aldığım karar, aşagıdaki tweetlerdedir" ifadesini kullanan Dündar'ın mesajları şöyle:

"Tarihi 31 Mart seçimleri öncesinde, Sn.B.Yıldırım ve Sn.E. İmamoğlu’nun katılacağı açık oturumun moderatörlüğü için her iki adayın da ismim üzerinde uzlaşmaları, onurla sürdürdüğüm 50 yıllık meslek hayatımın manevi madalyalarından biri olmuştur.

Halkımızın yıllardır Türkiye’nin en güvenilir ismi olarak tarafıma gösterdiği güvenin, siyasi kutuplaşmanın zirveye çıktığı bu dönemde ve böyle önemli bir konuda her iki aday tarafından paylaşıyor olması son derece anlamlı ve değerlidir. Her iki adaya da teşekkür ediyorum.


Kendime ve toplumuma karşı duyduğum sorumlulun bilinciyle, bu açık oturumda adaletin terazisini milim saptırmayacağıma ve geçmiştekilerde olduğu gibi, her iki tarafın da yayın sonrasında teşekkürleriyle karşılaşacağıma en ufak şüphem yoktur.





Binali Yıldırım'dan ilk yorum

Açıklamasında, "Adaylar ve demokrasi zarar görür" ifadelerini kullanan Dündar'a ilk yanıt Binali Yıldırım'dan geldi.

  • Twitter hesabından yaptığı açıklamayla konuyla ilgili görüşünü bildiren Yıldırım, "Uğur Bey’in kararına üzüldüm. "Adaylar ve demokrasi zarar görür" diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda 'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır." ifadesini kullandı.



#Binali Yıldırım
#Ekrem İmamoğlu
#Uğur Dündar
5 yıl önce