|

Ukrayna canisine müebbet istendi

Ukrayna’daki Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi’nin boğazlarını keserek öldürdükten sonra İstanbul’da 15 gün sonra saklandığı Kurtköy Mezarlığı’nda yakalanan Hüsnü Can Çökmez hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 23:08 - 20/09/2019 Cuma
Yeni Şafak
Hüsnü Can Çökmez
Hüsnü Can Çökmez

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tutuklu sanık Çökmez hakkında, ‘Canavarca Hisle Kasten Öldürme’, dahil 4 ayrı suçtan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

ÖLMEK Mİ İSTERSİN!


İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede kan donduran ayrıntılar yer aldı. Buna göre ayrıldığı kız arkadaşı Buket Yıldız’la barışmak için Ukrayna’ya giden Çökmez, 2 kız arkadaşın kaldığı eve gitti. Çökmez, Almanya’da yaşayan erkek arkadaşı ile internet üzerinden görüntülü konuşma yaptığı sırada Buket Yıldız ile tartışmaya başladı. Genç kıza “Benimle birlikte olmak mı istersin yoksa ölmek mi?” şeklinde sözler söyleyen Çökmez’e, Buket Yıldız “Seninle birlikte olmaktansa ölürüm” cevabını verdi. Bunun üzerine Hüsnü Can Çökmez, mutfaktan aldığı bıçak ile Buket Yıldız’ın boğazını, ardından da Zeynep Hüsünbeyi’nin boğazını kesti.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Hüsnü Can Çökmez önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

#Ukrayna
#Hüsnü Can Çökmez
#Buket Yıldız
#Zeynep Hüsünbeyi
#Mahkeme
5 yıl önce