|

Ülkü Ocakları konsoloslukları şaşırdı

Bayır Bucak'ta, Rusya'nın desteğiyle Türkmenlere yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla toplanan Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyesi kalabalık, adresi şaşırıp Hollanda Konsolosluğu önünde toplandı. Yanlışlığı sosyal medya hesabından duyuran Hollanda Başkonsolosu Schuddeboom, yumurta saldırısına maruz kaldıklarını söyledi.

Yeni Şafak
18:01 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:12 - 21/11/2015 Cumartesi
Diğer

Suriye'de ağır saldırı altındaki Türkmen Dağı düştü. 15 gündür Bayır Bucak'a saldıran Rusya-Esed-İran-Hizbullah güçleri yüzlerce yıldır Türkmen toprağı olan Bayır Bucak genelinde hakimiyet kurdu. Bölgedeki 25 bin sivil, katliam tehdidiyle yüz yüze.



Bu saldırılara tepki gösteren İstanbul Ülkü Ocakları ve İstanbul Alperen Ocakları gece saat 00.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplanan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi'nde bulunan Rusya Konsolosluğuna doğru yürüdü.



Ancak adresi şaşıran kalabalık, adresi şaşırarak Hollanda Konsolosluğu'na giderek saldırılara tepkilerini gösterdiler. Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom bunun üzerine sosyal medyadan bir mesaj paylaştı ve grubun yanlış adreste olduğunu, Rusya değil Hollanda Konsolosluğuna yumurta fırlattıklarını söyledi.





Turancı gruplar daha önce de Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı baskıları protesto etmek amacıyla, yanlışlıkla Koreli turistlere saldırmıştı. Aynı protestolarda, Uygur Türklerine ait restoranlar da yine yanlışlıkla hedef olmuştu.


#Rusya Konsolosluğu
#Hollanda Konsolosluğu
#Türkmenlere saldırı
#Ülkü Ocakları
8 yıl önce