|

Uluslararası Üsküdar Sempozyumu başladı

Bu yıl 11’incisi düzenlenen ve 150 bilim insanının katkılarıyla hazırlanan Üsküdar Sempozyumu’nun açılışı gerçekleşti. İlçenin tarihinden mimarisine, doğasından sanatına pek çok yönünün ele alındığı organizasyon 3 gün sürecek.

00:00 - 17/10/2021 Pazar
Güncelleme: 06:02 - 17/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
11. Üsküdar Uluslararası Sempozyumu’nun açılışı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
11. Üsküdar Uluslararası Sempozyumu’nun açılışı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye’sinin ev sahipliği yaptığı 150 bilim insanının katkılarıyla hazırlanan, Üsküdar’ın tarihinden mimarisine, doğasından sanatına pek çok yönünün ele alındığı 11. Üsküdar Uluslararası Sempozyumu’nun açılışı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sempozyuma, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili İskender Pala katıldı.


‘SEMPOZYUMLAR BİZİ AYDINLATIYOR’

Üsküdar’da tarihi değerler, geleneksel sanatlar ile kültürel zenginlik her geçen gün gün yüzüne çıktıkça çok mutlu olduklarını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “11. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu’nun açılışını gerçekleştiriyoruz. Dile kolay bir ilçe ölçeğinde düşündüğümüzde 11. kez sempozyum düzenlemek ve bini aşkın tebliğ sunmak gerçekten önemli bir derinlik gerektirir. Çok zengin bir ilçede yaşıyoruz. Bugüne kadar gelip bugün ve yarın ve pazar günü sempozyumumuza Üsküdar’daki sosyal hayat, Üsküdar’daki bu kültürel zenginlikler, tarihin eserlerini gün yüzüne çıkarılması adına çok güzel bir çalışma. Biz de bu çalışmalardan adeta ilham alıyoruz. Sempozyumların bizim için böyle güzel bir yanı da adeta bizim için bir ışık, fenerdir, yolumuzu aydınlatıyor. O aydınlanan yoldan devam ediyoruz” diye konuştu.

‘KÜLTÜREL BİR ZENGİNLİĞİMİZ VAR’

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, “Üsküdar’ı sevenler olarak burada bulunuyorsunuz. Bu sempozyumun son derece önemli olduğunu ifade etmek isterim. 10, 15 bin senelik yerleşim yerlerine sahibiz. Bu anlamda gerçekten kültürel olarak büyük bir zenginliği var ülkenin. Ve bu büyük zenginliğini bugüne kadar taşımayı başarabilmiş olan bir ülkenin evlatlarıyız” ifadelerini kullandı.

#Üsküdar Sempozyumu
#Üsküdar Belediye
#Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkez
#Numan Kurtulmuş
#AK Parti
3 yıl önce