|

Ümmetin duası Erdoğan’la birlikte

Pakistan’ın meşhur ulemaları dünyadaki tüm Müslümanlara ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınki seçimi kazanması için dua edin’ çağrısında bulundu. Erdoğan’ın mazlumların umudu olduğu belirtilen çağrıda, “Muhacirlerin yardımcısı ve ümmetin duygularının tercümanı olduğu için bütün ümmetin duaları Erdoğan’la birliktedir” denildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:55 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Vafak Al Medaris Al Arabiya ulemalarının ettiği duaya Pakistanlı Müslümanlar amin dedi.
Vafak Al Medaris Al Arabiya ulemalarının ettiği duaya Pakistanlı Müslümanlar amin dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapılacak seçimi kazanması için İslam dünyasından destek ve dua mesajları gelmeye devam ediyor. Dünyanın en fazla Müslüman nüfusuna sahip 2. ülkesi Pakistan'da faaliyet gösteren Vafak Al Medaris Al Arabiya kurumu ulemaları, kuruma bağlı camilerde cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması için dua etti.

CEMAAT AMİN DEDİ

Ülkenin en büyük İslami İlimler Enstitüsü olan Vafak Al Medaris Al Arabiya kurumunun başındaki ulemalardan Mevlana Abdul Rezzak İskender, Mevlana Enver ul Hakk, Mevlana Rafi Osmani ve Mevlana Hanif Jalenderi, kurumun Multan ve Karaçi'deki merkezlerinde kılınan cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması için dua ettirdi. Duaya, namaza gelen vatandaşlar da katıldı.

EZİLENLERİN ZAFERİ DEMEK

Karaçi'deki Camiatur Raşid İslam Enstitüsünde dua eden Mevlana Rafi Osmani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya Müslümanlarının duasına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Erdoğan, yanında duran ezilen insanlar için umut ışığıdır. Yeniden seçilmesi ezilenlerin dünya çapında zaferi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Camiatur Raşid İslam Enstitüsünde dua eden Mevlana Hanif Jalenderi de duasında Türkiye'nin İslam aleminin sorumluluklarını üstlendiğini söyleyerek, "Ümmetin ümit ışığı olan Erdoğan'ın kazanması İslam tarihinde yeni bir dönüm noktası olacaktır" diye konuştu.

İSLAM KARŞITLARI BİRLEŞTİ

Vafak Al Medaris Al Arabiya kurumundan yapılan yazılı açıklamada da tüm İslam alemi Cumhurbaşkanı Erdoğan için dua etmeye davet edilirken, "Muhacirlerin yardımcısı ve ümmetin duygularının tercümanı olduğu için bütün ümmetin duaları Recep Tayyip Erdoğan'la birliktedir" ifadeleri kullanıldı.


Sancak destek için toplandı

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki Novi Pazar şehrinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek mitingi düzenlendi. Sırbistan Türkleri Derneğince şehir merkezinde düzenlenen mitinge katılmak için ülkenin farklı şehirlerinden Novi Pazar'a gelen yüzlerce Boşnak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin zaferinin, Türkiye'nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün garantisi, dünyadaki tüm Müslümanlar için de bir kalkan olduğunu dile getirdi.


MÜSLÜMANLARIN LİDERİ

Mitingde konuşan Sırbistan Türkleri Derneği Başkanı Alija Sahovic, Türk seçmenlere AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme çağrısında bulunarak, "Erdoğan yalnızca Türklerin değil, tüm Müslümanların lideri" diye konuştu.

Geleceğimiz için zaruret

Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklediğini açıkladı. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜMSİAD, Semerkand Vakfı, Beşir Derneği ve Genç-Kon da “Büyük Türkiye için” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini duyurdu. Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesi ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ve Nur Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı, hem Türkiye, hem İslam alemi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemenin büyük zaruret olduğu söyledi. Girişimci İş Adamları Vakfı da “Güçlü İrade ve Büyük Türkiye” için “Devam” demeye davet etti.



Müslümanların yararı için!


Güney Afrika’da faaliyet gösteren Al Kaaf İnsan Hakları Merkezi yarın yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilebilmesi için tüm Müslümanlara dua çağrısı yaptı. Bir bildiri yayınlayan merkez, 24 Haziran seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu belirterek, "Türkiye içindeki bazı unsurların küresel güçlerle birleşerek Türkiye ve Erdoğan’ı yok etmek için birleştiği bu zaman dilimimde en azından dua ederek veya sadaka vererek tüm Müslümanların yararı için Türkiye’ye destek olmalıyız" ifadelerine yer verdi.

İSLAM ALEMİ İÇİN FIRSAT

Destek çağrısıyla ilgili konuşan Al Kaaf İnsan Hakları Merkezi Başkanı Anwah Nagia ise, dünyadaki Müslümanların yaşadığı krizlerin çözümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman öncü rol aldığı için desteklenmesi gerektiğini söyledi. Müslümanların küresel ölçekteki sorunlarına Erdoğan’ın cesurca omuz verdiğini belirten Nagia şöyle devam etti: "Savaştan kaçan milyonlarca mülteciye terör tehdidine rağmen ülkesini açtı. Bu yaklaşımı uygar olduğunu iddia eden ülkelerin hiçbirinden görmedik. Bu bağlamda biz Erdoğan'ı İslam alemi için bir fırsat olarak görüyor ve tüm ümmeti dua etmeye ve Türk halkını onu desteklemeye davet ediyoruz.”

#Türkiye
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Pakistan
#Bosna Hersek
6 yıl önce