|

Umutları biziz

Şair ve yazar Nuri Pakdil, yeryüzünü kurtaracak hareketin ancak Türkiye’den başlayacağına inandığını söyledi. Pakdil, İslam ülkelerinin bütün umudunun Türkiye’de olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 21:11 - 9/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Şair ve yazar Nuri Pakdil, “Yeryüzünü kurtaracak hareketin ancak ve ancak Türkiye'den başlayacağına inanıyorum” dedi Pakdil, Türkevi Araştırmalar Merkezi, Pırıltı Edebiyat Dergisi ve Mürekkep Vakfı'nın düzenlediği “Nuri Pakdil ile Edebiyat Söyleşisi” adlı etkinlikte Hollanda'da yaşayan Türklerle bir araya geldi. Amsterdam'daki etkinliğe yazar Ali Ulvi Temel ve şair Necip Evlice de katıldı.



İSLAM DÜNYASININ HALİ İÇLER ACISI


Konuşmasına “Hepinizi, antikapitalist, antinasyonalist, antifaşist, antikomünist, antisiyonist, antiemperyalist ve en önemlisi de antifiravunist bilinçle selamlıyorum” diye başlayan Pakdil, Müslüman coğrafyalarda bir insanlık trajedisi yaşandığını kaydetti. İslam dünyasının şu anki halinin içler acısı olduğunu ve bunun kendisine büyük bir ıstırap verdiğini anlatan Pakdil, “İslam ülkelerine baktığımız zaman, bütün umudun Türkiye'de olduğunu, Türkiye'nin, özellikle Ortadoğu bağlamında, tartışılmaz önemde bir işlevi olduğunu görüyorum” dedi.



TUZAKLAR BİZİ ETKİLEMEYECEK


Yeryüzünü kurtaracak hareketin ancak Türkiye'den başlayacağına inandığını söyleyen Pakdil, şunları ekledi: “Gençlerimize hep umutla bakıyorum. Batıcılar, işte bunun için Türkiye'nin ilerlemesini durdurmak, birliğimizi bozmak amacıyla bütün dünyada tuzaklar kurmaktadırlar. Fakat inşallah bunların hiçbiri bizi etkilemeyecektir.”


#nuri pakdil
#antikapitalist
#antinasyonalist
#antifaşist
#antikomünist
#antisiyonist
#antiemperyalist
9 yıl önce