|

Üniversiteli 5 genç kazada öldü

Nevşehir’de bir otomobil, kokoreç almak isteyen sürücünün yol kenarına park ettiği kamyonete çarptı. Katliam gibi kazada, Kapadokya Üniversitesi öğrencileri Turgay İçöz, Salim Burak İçöz, Tarık Öztürk, Gamze Aktoprak ve Gülbahar Pektaş feci şekilde can verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:17 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Üzücü kaza, önceki gece Nevşehir-Ürgüp kara yolunun Uçhisar kavşağında meydana geldi.
Üzücü kaza, önceki gece Nevşehir-Ürgüp kara yolunun Uçhisar kavşağında meydana geldi.

Nevşehir’de kamyonete çarpan otomobildeki 5 üniversite öğrencisi genç hayatırnı kaybetti. Üzücü kaza, önceki gece Nevşehir-Ürgüp kara yolunun Uçhisar kavşağında meydana geldi.

İddiaya göre Murat Öztürk, kokoreç almak için 50 BC 652 plakalı kamyonetini yol kenarına park etti. Kamyonete, bir süre sonra sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 66 AAB 610 plakalı otomobil arkadan çarptı. Şiddetli çarpma sonucu otomobil hurdaya dönerken, feci manzarayı görenler yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sağlık ekipleri, araçta bulunan Kapadokya Üniversitesi öğrencileri Gamze Aktoprak (21), Gülbahar Pektaş (22), Turgay İçöz (22), Salim Burak İçöz (19) ve Tarık Öztürk’ün (24) olay yerinde can verdiğini belirledi. Kazada kamyonet sürücüsü Öztürk de yaralandı. Gençlerin naaşları, incelemenin ardından morga kaldırıldı. Bu arada, kazaya karışan kamyonete çarpmamak için manevra yapan 50 EC 090 plakalı hafif ticari araç ile 51 KH 644 plakalı otomobil de çarpıştı. Hafif yaralanan 3 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Öte yandan Uçhisar Belediyesi’nin, restoran haline getirilen midibüste yol kenarında kokoreç satılmasını yasakladığı öne sürüldü. Kokoreççinin de belediyeyi şikayet ettiği kaydedildi.


Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Kazda can veren Turgay İçöz (22), kuzeni Salim Burak İçöz (19) ile Tarık Öztürk’ün (24) naaşları, yakınları tarafından morgdan alınarak Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Tabutları yan yana koyulan 3 gencin cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından dua ve gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi.

#Turgay İçöz
#Salim Burak İçöz
#Tarık Öztürk
#Gamze Aktoprak
#​Nevşehir
6 yıl önce