|

Ünlü sanatçılarla HDP manipülasyonu

HDP seçmeni adına sosyal medyada 'oyum HDP'ye' adlı bir kampanya başlatıldı. Sosyal medyadan yürütülen kampanyada dikkat çeken nokta ise hangi siyasi partiye oy vereceğini açıklamamış ünlülerin fotoğrafları kullanılarak manipülasyon yapılması.

14:14 - 2/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:53 - 2/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yaklaştıkça kamuoyunu yönlendirmek için yapılan kampanyalar da hız kazandı. 


Halkların Demokratik Partisi (HDP) genel seçimlere parti olarak katılacağını açıkladı. HDP'nin açıklamasının ardından ise barajı aşıp aşamayacağı tartışma konusu oldu. 


Ünlü sanatçılarla HDP manipülasyonu 

HDP seçmeni adına sosyal medyada 'oyum HDP'ye' adlı bir kampanya başlatıldı. İnternet sitesi üzerinden kampanyaya katılanlar kendi fotoğrafları ile HDP logosu ve oyum HDP'ye yazısını birleştiriyor. Kampanyada dikkat çeken nokta ise seçimlerde HDP'ye oy vereceğini açıklamış ünlüler ile hangi partiye oy vereceğini açıklamamış ünlülerin fotoğraflarının birlikte kullanılması oldu. Ertuğrul Diriliş dizisindeki performansı ile dikkat çeken Engin Altan Düzyatan ve şarkıcı Murat Boz'un fotoğrafının kullanılması dikkat çekti. 


#7 Haziran
#25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi
#Halkların Demokratik Partisi
#HDP
#oyum HDP'ye
#Ünlü sanatçılarla HDP manipülasyonu
#Ertuğrul Diriliş
#Engin Altan Düzyatan
#Murat Boz
9 yıl önce