|

Uyum zirvesi

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ile referandumun ardından bir araya geldi. Ana gündemini halk oylaması sonuçlarının oluşturduğu Çankaya Köşkü'ndeki zirvede, TSK’nın Sincar’a hava harekatı ve diğer gelişmeler ele alındı. Yıldırım’ın teşekkür ettiği Bahçeli’nin, uyum yasaları için destek olacaklarını söylediği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 jeudi
Güncelleme: 02:01 - 27/04/2017 jeudi
Yeni Şafak
​Uyum zirvesi
​Uyum zirvesi

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Nisan halk oylamasının ardından ilk kez baş başa görüştü.

Çankaya Köşkü’nde 45 dakika süren görüşmede, Yıldırım, Sincar ve Karaçok’ta PKK hedeflerine yönelik kapsamlı hava harekatı konusunda Bahçeli’ye bilgi verdi. Halk oylaması sonuçlarının ana gündemi oluşturduğu toplantıda, yurt içi ve yurt dışındaki gelişmeleri de ele aldı. Yıldırım’ın ayrıca Bahçeli’yi Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi’nin aldığı ‘’siyasi denetim’’ kararı ve Türkiye’nin atacağı diplomatik adımlar konusunda bilgilendirdiği belirtildi.

DESTEK SÜRECEK

Görüşmede iki liderin halk oylaması sonrasındaki süreçte partilerinin izleyeceği yol haritası hakkında birbirlerine bilgi verdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren anayasa değişikliğinin onaylanmasının ardından TBMM’de çıkarılacak uyum yasaları da ele alındı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin uyum yasalarının çıkarılması sürecinde de AK Parti’ye TBMM’de destek olacaklarını söylediği öğrenildi.

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

Yıldırım’ın anayasa değişikliği için verdiği destekten dolayı Bahçeli’ye teşekkür ettiği belirtildi. Başbakan daha önceki grup toplantılarında yaptığı konuşmada “Önce ülkem ve milletim anlayışla hareket ettiler; parti anlayışıyla değil. Her zaman milliyetçi hareket ve ülkücü kardeşlerimiz memleket meselesi olduğu zaman parti hesaplarını bir kenara bırakmıştır. Bu kez de böyle olmuştur” diyerek MHP lideri Bahçeli ve milletvekillerine teşekkür etmişti. Anayasa değişikliğinin kabulünün ardından Başbakan görüşmede tekrar Bahçeli’ye teşekkürlerini iletti.

PKK’YA OPERASYON KONUŞULDU

Görüşmede diğer bir başlık ise terörle mücadele oldu. Yıldırım’ın, Bahçeli’nin de hükümete destek verdiği terörle mücadelede gelinen son noktayı, TSK’nın Sincar ve Karaçok’a düzenlediği hava harekatı hakkında bilgi verdiği öğrenildi. Bahçeli’nin de kararlı bir şekilde devam eden harekatlara tam destek mesajı verdiği öğrenildi.

AKPM KARARI DEĞERLENDİRİLDİ

Liderler, önceki gün AKPM’nin aldığı skandal kararı da değerlendirdi. Başbakan Yıldırım, kararın siyasi ve kabul edilemez olduğunu belirtirken, Bahçeli de Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi sürekli dışladığını, AKPM’nin demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti konularında sahte ve zorlama gerekçelerle Türkiye’yi siyasi denetim altına aldığını vurguladı. Öte yandan, Yıldırım’ın Bahçeli’ye 685 sayılı KHK ile 23 Ocak’ta yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan OHAL komisyonu için gelinen süreci de aktardığı kaydedildi.

#AKPM
#Binali Yıldırım
#Devlet Bahçeli
il y a 7 ans