|

Uyuşturucu geliri 1,5 milyar dolar

Polis Akademisi'nin "İnsanlığa ve Demokrasiye Terör Tehdidi: PKK Örneği" başlıklı raporunda, PKK'nın uyuşturucudan 1,5 milyar dolar gelir elde ettiği belirtildi. Avrupa’ya yapılan uyuşturucu sevkiyatının yüzde 80’inin de örgütün kontrolünde olduğu vurgulandı.

Haluk Karakaya
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:40 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
 PKK'nın, uyuşturucu kaçakçılığından yılda 1,5 milyar dolar gelir elde ettiği kaydedildi.
PKK'nın, uyuşturucu kaçakçılığından yılda 1,5 milyar dolar gelir elde ettiği kaydedildi.

Terör örgütü PKK'nın en büyük finans kaynağının uyuşturucu olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Polis Akademisi, "İnsanlığa ve Demokrasiye Terör Tehdidi: PKK Örneği" başlıklı rapor yayımladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 2017 yılındaki "Ulusal Uyuşturucu Raporu"na değinilen araştırmada, terör örgütü PKK'nın, uyuşturucu kaçakçılığından yılda 1,5 milyar dolar gelir elde ettiği kaydedildi. Bu kirli paranın, uluslararası sistemin meşru aktörlerine, yani devletlere karşı kullanıldığı belirtilen raporda, PKK’nın, Avrupa’ya yönelik uyuşturucu kaçakçılığının da yüzde 70-80’ini kontrol ettiği dile getirildi. PKK'nın önemli bir finans kaynağının da insan kaçakçılığı olduğu bu yolla elde edilen gelirin örgüte aktarıldığı vurgulandı.

SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR

Raporrda ayrıca, hain terör saldırılarında sivilleri hedef alan PKK'nın, çocukları nasıl zorla silahlandırarak militan eğitimi verdiği, etnik temizlik, zorla yer değiştirme, ekonomik hürriyetlerin gasp edilmesi gibi temel insanlık suçlarıyla ile halkı isyana zorlama gibi faaliyetlerine de yer verildi. PKK'nın özellikle hendek terörü zamanında, esnafa zorla kepenk kapattırdığı, eyleme katılmak istemeyenleri fişleyerek cezayla tehdit ettiği, haraç topladığı da belirtildi. Eli kanlı örgütün intihar saldırılarının da anlatıldığı raporda, "Bu tarzdaki eylemler bakımından da, PKK’nın DAEŞ ve El-Kaide gibi terör örgütlerinden hiçbir farkı bulunmamaktadır" denildi.

  • 3 kentte terör operasyonu
  • İstanbul'da kerör örgütü PKK adına eylem hazırlığında olan 8 kişi yakalandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına faaliyette bulunan, geçmiş dönemlerde yapılan izinsiz gösterilerde yer alan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunduğu belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında, İstanbul, Kocaeli ve Gaziantep'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 8 zanlı gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Zehir tarlaları

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve civar bölgelerinde yürütülen operasyonlarda, PKK'lı teröristler tarafından ekilen yüzlerce tarlada ele geçirilen kenevirler, güvenlik güçleri tarafından yakılarak imha edildi. Teröristlerin kenevir ekili arazilere yakın bölgelerde çobanlara silah zoruyla nöbet tutturup, sulama yaptırdığı belirlendi.

#PKK
#Uyuşturucu
5 yıl önce