|

Uyuşturucu markete indi

TBMM’de madde bağımlılığının araştırılması amacıyla kurulan komisyona bilgi veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, uyuşturucunun marketlerde bile satıldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 00:41 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yücetürk, uyuşturucuyla mücadele konusunda çarpıcı bilgiler verdi.
Yücetürk, uyuşturucuyla mücadele konusunda çarpıcı bilgiler verdi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, zehir tacirlerinin marketlerde bile satış yaptığını söyledi. TBMM’de madde bağımlılığının araştırılması amacıyla kurulan komisyonda konuşan Yücetürk, uyuşturucuyla mücadele konusunda çarpıcı bilgiler verdi. Emniyet içerisindeki birimlerin, enerjisinin büyük bir kısmını terör örgütü FETÖ soruşturmalarına verdiğini ifade eden Yücetürk, "Ankara’daki uyuşturucu bürosu, doğrudan FETÖ kapsamında hakim ve savcı soruşturmalarıyla ilgilendi. Ekipler, uzmanlık alanlarının dışına çıktı. Bu durum, ciddi anlamda bir zafiyet oluşturdu. Şimdi bu zafiyet yavaş yavaş giderilmeye başlandı” dedi.


ÇOCUKLARI KULLANIYORLAR

Uyuşturucu maddelerin bugün her yerde satılır hale gelmesinde bu durumun ciddi bir payı olduğunu vurgulayan Yücetürk, “Mesela geçenlerde karşılaştım. Çocuklar geldi. ‘Nereden aldınız?’ diye sordum. Bana marketin ismini verdiler. Yani markette uyuşturucu satılıyor. Tabi işin bu boyuta gelmesinde kolluk güçlerinin bir zafiyeti var. Bu durum, kolluk bu işle ilgilenmiyor demek değil. Özellikle bu önemde poliste öncelikler değişti. Polis çekilince, burayı gayrimeşru, daha organize olan, rantı büyük olan uyuşturucu kaçakçıları doldurdu” diye konuştu. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücetürk, sokakta yaşayan Suriyeli ve Afgan çocukların uyuşturucu satıcılarınca kullanıldığını da kaydetti.

PARALARI FETÖ’YE AKTARMIŞLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları da FETÖ ve PKK’nın başını çektiği terör örgütlerinin, uyuşturucu kaçakçılığından büyük rant sağladığını söyledi. FETÖ’nün finansmanında uyuşturucu yakalamalarından alınan ikramiyeleri kullandığını ifade eden Seydioğlulları, “Sahipsiz yakalatmışlar, muhbir icat etmişler. Parayı almışlar, örgüte aktarmışlar” dedi. Seydioğulları, uyuşturucu kaçakçılığının her safhasında rol alan PKK’nın, yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir elde ettiğini sözlerine ekledi.


Eylem planı için 15 Ocak’ı bekleyin

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bağımlılıkla mücadelenin topyekun bir çalışma olduğunu söyledi. Özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdağ, bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu’nu oluşturduklarını ifade eden Akdağ, “Ayın 15’inde uyuşturucuyla mücadelenin 2018-2023 eylem planını Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu olarak görüşeceğiz ve kamuoyumuza açıklayacağız” şeklinde konuştu.

#Uyuşturucu
#Recep Akdağ
6 yıl önce