|

Uzaktan muayeneyle 2,5 milyar dolar gelir

Türkiye, uzaktan erişimle yurt dışına sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Uzaktan muayeneye yasal zemin kazandıran yönetmeliği değerlendiren Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Dr. Reşat Bahat, uzaktan muayenenin 10 yılda Türkiye'ye 2,5 milyar dolarlık gelir getireceğini söyledi.

Yasemin Asan
00:00 - 6/03/2022 Pazar
Güncelleme: 00:37 - 6/03/2022 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Sağlık turizminden ciddi gelir elde eden Türkiye, uzaktan erişimle yurt dışına sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor.
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği(OHSAD) Başkanı Dr. Reşat Bahat, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve
uzaktan muayeneye
yasal zemin kazandıran Uzaktan Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

DÜNYAYA HİZMET

  • "Türkiye olarak sağlık sistemimiz ve Türk hekimlerinin başarısı konusunda dünyanın ilk 10’undayız" diyen Bahat şunları söyledi: "Yurtdışındaki algımız da olağanüstü. Bu sebeple yabancı dil problemini çözen uygulamaların Türk sağlık sistemine ciddi döviz kazandırabileceğini, sistemimize çok ciddi kronik hasta kazandırabileceğini düşünüyorum. Yani biz buradan çok avantajlı çıkarız. Uzaktan sağlık hizmetiyle bütün dünyaya hizmet verebilir hale geliriz."

2,5 MİLYAR DOLARLIK GELİR

Bahat, hizmetin Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkı konusunda ise, "10 yıl sonra Türk sağlık sisteminin 2,5 milyar dolarlık bir gelir elde edeceğini düşünüyorum" dedi. Sağlık alanında hizmet sunumunun dijitalleşmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Bahat, "E-Devlet’ten hizmet sunmak dijitalleşme, ama bunun bir adım ötesinden bahsediyoruz. Çok önemli, tarihi bir dönemecin başlangıcındayız. Artık doktora ulaşmanın zorlaştığı, pandeminin yarattığı korkuyla adeta imkansızlaştığı pandemi sonrası dönemde dijital sağlık erişimi olmazsa olmazlardan bir tanesi haline geldi" şeklinde konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM TEMALI KONGRE

  • Sektör profesyonellerini ortak bir çatı altında birleştiren 12. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Kurultayı - Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları bu yıl 23-27 Mart tarihlerinde “Dijital Dönüşüm ve Uzaktan Sağlık Hizmetleri” temasıyla gerçekleşecek. Kongrede, sağlık sektörü paydaşlarını doğrudan ilgilendiren konuların ele alınacak.

#Sağlık turizmi
#Reşat Bahat
#Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği
#OHSAD
2 yıl önce