|

Uzman çavuş Ünsal'ın cenazesi toprağa verildi

Hakkari Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu terörist saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Uzman Çavuş Melih Garip Ünsal'ın cenazesi Ankara'da toprağa verildi.

Yeni Şafak
18:09 - 21/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:17 - 21/09/2015 Pazartesi
AA

Uzman Çavuş Ünsal'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, tören kıtasının omuzlarında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi hastanesinden alınıp Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'ne getirildi.



Ünsal için burada düzenlenen törene, annesi Münevver, babası Baki, kardeşi Semih Ünsal ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Garnizonunda görevli askerler, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.



Uzman Çavuş Ünsal'a, resmi olarak henüz şehitlik statüsü verilmediğini belirten ailesi, bu karara tepki gösterdi. Bir yakını Ünsal'ın naaşının üstünde adının yazdığı bölüme kalemle "Şehit" yazdı. Çocuklarının neden Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilmediğinin sorulması üzerine aile, "Bunun cevabını biz de bilmiyoruz" karşılığını verdi.



Anne Münevver ve baba Baki Ünsal, evlatlarının naaşına sarılıp gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken acılı aileyi, yakınları teskin etmeye çalıştı.



Ünsal için ikindi vakti cenaze namazı kılındı, dua edilip, helallik istendi. Namazı kıldıran din görevlisi, Uzman Çavuş Ünsal için "şehit" ifadesini kullandı.



Namazın ardından Ünsal'ın naaşı caminin avlusundan çıkarılırken cenazeye katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atıp teröre tepki gösterdi.



Ünsal'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

#Uzman Çavuş Melih Garip Ünsal
#dağlıca
#melih garip ünsal
9 yıl önce