|

Validen okul müdürlerine eğitim uyarısı

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Bilim ve Sanat Merkezi'nin temel atma törenine katılan Vali Ali Yerlikaya, okul müdürlerinden Gaziantep'in eğitimde Türkiye ortalamasının üstüne çıkma sözünü istedi.

Yeni Şafak
20:12 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 20:20 - 2/10/2015 Cuma
IHA

Gaziantep Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından yapılan Bilim ve Sanat Merkezi'nin temel atma törenine; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra birçok yetkili katıldı.



“MÜDÜRLER BUNUN SÖZÜNÜ VERECEKLER"

Temel atma töreninden önce konuşan Vali Ali Yerlikaya, eğitimde Türkiye ortalamasının altında kalmamak gerektiğini söyleyerek, “3 yıl içerisinde koşarak Çağ nüfusunun tamamını okullaştırmamız lazım. Beşikten mezara kadar eğitim diyoruz, okul öncesinde yavrularımızı en az 1 yıl ama hedefte en az 2 yıl olmak üzere okulla buluşturmamız lazım. Buradan az önce açtığımız okula kadar ismini bildiğim bilmediğim tüm hayırseverleri yürekten selamlıyorum. 2015-2016 eğitim döneminde, eğitim haftasında toplam bin 36 ortaokul ve lise müdürlerimizden bir söz istedik. 21 Ekim'de bütün medya önünde onlarla beraber bu sözü vereceğiz, işiteceksiniz. Biz ortaokullarda TEOG sınavında liselerde YGS ve LYS sınavlarında Türkiye ortalamasının altında kalan bir okul istemiyoruz. Müdürler bunun sözünü verecekler. 4 yıl boyunca o okulda sınavlara genel ortalamanın altında kalıyorsa, o okulların müdürünü bir daha o okula müdür olarak atamayacağız" şeklinde konuştu.



“BİN 28 ÖĞRENCİMİZİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRDİK"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “73 tesisimizde şimdiye kadar öğrencilerimize, 40 ayrı branşta kurslar veriyoruz. Geçen yıl üniversite hazırlık kurslarımızda devam eden öğrencilerden yüzde 79'luk bir başarı sağladık. Bin 28 öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik. Yine TEOG kurslarımıza devam eden öğrencilerimizden 102 tanesi fen liselerini kazandı. Bin 783 öğrencimiz Anadolu lisesine yerleşti. Bin 313 öğrencimiz ise diğer liseler olmak üzere toplamda 3 bin 198 öğrenci tesislerimizde kurs görerek, güzel liselere yerleşmiş oldu" dedi.



“BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAY EĞİTİME VERİLDİ"

Bütçede en büyük payın eğitime verildiğini ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, “Ülkemiz son 13 yıldır yakaladığı ivmeyle ekonomisini düzeltirken, kalkınırken başta eğitim olmak üzere bütçeleri hazırlarken bizden önceki dönemlerde bütçelerin en büyüğü savunma sanayisiydi. Ama bizim iktidarımız döneminde bunun yerini eğitim aldı" diye konuştu.


Konuşmaların ardından, bir araya gelen protokol Bilim ve Sanat Merkezi için düğmeye basarak, temel atma törenini gerçekleştirdi.

#vali
#okul müdürü
#uyarı
9 yıl önce