|

Vatan sevgisi engel tanımaz

Engelliler yılda bir gün de olsa asker olma mutluluğunu yaşadı. Bir günlük temsili askerlikte, Türkiye'nin dört bir yanında engelliler yemin edip silah kuşandı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 23:35 - 11/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Engelliler Engelliler Haftası'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı. Başkent Ankara'da çeşitli illerden gelen 96 engelli genç, yemin ederek temsili asker oldu. Mamak'ta bulunan Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi'ne sabah erken saatlerde gelen engelli genç ve aileleri, askeri personel tarafından nizamiye girişinde davul-zurna eşliğinde, lokum ikramıyla karşılandı.



BAYRAK ÜSTÜNE YEMİN


İşlemlerin ardından asker kıyafeti giydirilen gençler, tören alanına getirildi. Sancağın geçişini saygı duruşunda izleyen gençler, geçişinin ardından hep beraber bayrağın üzerine el koyarak yemin etti. Tören alanında yanaşık düzen eğitimi de alan gençler saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Törende engelli yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Gümüşhane'de de zihinsel engelli Mehmet Taşcı (54) ve oğlu Yusuf Taşcı (23) için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Baba ve oğul, bir günlüğüne de olsa askerlik sevinci yaşadı.



Hepsinin eline kına yakıldı


Antalya'da da temsili askerlik uygulamasına katılacak engelliler için uğurlama töreni düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Eğitim Tugay Komutanlığı işbirliğinde yapılan törende, Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 10 engelli asker adayının eline kına yakıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz'ün harçlık vermesinin ardından engelli asker adayları, davul zurnayla halay çekti.



#Engelliler Engelliler Haftası
#Engelliler
#Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi
9 yıl önce