|

Vergileri çalıp FETÖ'ye aktardılar

Vendeka Şirketler Grubu’nun, Zodiac Şirketi üzerinden, FETÖ’nün Tayvan’daki iş konseyine para transferi belirlendi. Gönderilen bu paraların, bir ayağı Britanya Virjin Adaları’nda kurulan şirket üzerinden kaçırılan vergilerle elde edildiği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:09 - 8/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün Tayvan İmamı Hüseyin Kızmaz'ı, Pasifik İş Geliştirme Müdürü olarak bünyesinde çalıştıran Vendeka Şirketler Grubu'nun, Zodiac Savunma isimli bir şirket kurarak, FETÖ'ye maddi gelir sağladığı ortaya çıktı. 25 Eylül 2014'te kurulan Zodiac Savunma ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin FETÖ'nün Tayvan'daki derneklerine yüklü miktarda para transferi yaptığı belirlendi. FETÖ'nün iş konseyine yüklü miktarda para transferi yapan Ankara merkezli Zodiac Savunma ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin bir diğer kolu ise İngiliz Virjin Adaları'nda kuruldu. Şirketin para transferleri ve vergi kaçırmak için bir nevi paravan görevi gördüğü öne sürülürken, FETÖ'ye ait derneklere aktarılan diğer paraların Zodiac'tan Vendeka'ya, Vendeka'dan ise bu şirketlere gönderildiği iddia ediliyor.



DEVLET DESTEKLİYMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR


Yeni Şafak'ın ulaştığı iki ayrı dekontta sözkonusu şirket üzerinden 30 bin dolar ve 25 bin dolar tutarında iki ayrı transfer yapıldığı belirlendi. Her iki dekontta adı geçen Taiwan Turkey Business Coincil, FETÖ'nün yurtdışında kurduğu iş konseylerinin Tayvan'daki bir örneği. FETÖ, DEİK bünyesindeki iş konseylerinin yalnızca isimlerini değiştirerek dünyanın çeşitli ülkelerinde bu tip konseyler kuruyor. Bu isim benzerliği, derneklerin devlet destekliymiş gibi görünmesine yol açıyor. Örgüt bu sayede iş partnerleri elde ederek, yurtdışında daha rahat iş bağlıyor.



ÇARK BÖYLE KURULDU


Zodiac'ın vergi cenneti olarak kabul edilen İngiliz Virjin Adaları'nda kurulması tesadüf değil. Yurtdışından 100 dolara aldıkları malı Türkiye'de 200 dolara satan örgüt mensupları, ürünü gerçek fiyatı üzerinden Türkiye'ye getirdiklerinde elde edilen 100 dolar karın yüzde 20'sini devlete gelir vergisi olarak vermek zorunda. Açılan offshore hesaplarla kurulan şirketlerde, vergi olmadığı için 199 dolarlık fatura kestiren FETÖ'cüler, bu ürünleri Türkiye'de yine 200 dolara satıyor ve sadece 1 dolar üzerinden vergi ödüyor.


#Zodiac Şirketi
#Vendeka Şirketler Grubu
#FETÖ
8 yıl önce