|

Verin şu hainleri

FETÖ’nün çatı davasında dosyaları ayrılan firari 67 sanığın bulundukları ülkelerden iadeleri talep edildi. ABD, elebaşı Gülen dahil 24 FETÖ’cüye kalkan olurken, 15 Temmuz’u Akıncı Üssü’nden yöneten Adil Öksüz’ün Almanya’da, örgütün finansörü Akın İpek’in ise İngiltere’de olduğu biliniyor.

Osman Özgan
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 02:25 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Adil Öksüz ve Fetullah Gülen
Adil Öksüz ve Fetullah Gülen

FETÖ’nün beyin takımının yargılandığı ve firari elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu 75 sanıklı çatı davasının gerekçeli kararında dikkat çekici ayrıntılar yer aldı. Örgütün Türkiye ve yurt dışındaki yapılanmasına dikkat çekilen kararda, “FETÖ’nün üye sayısı, 15 Temmuz sonrasında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar nazara alındığında yüzbinlerle ifade edilen bir sayıya ulaşmaktadır” denildi.


FETÖ’YE ABD KALKANI

  • Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tamamlanan gerekçeli kararda, dosyaları ayrılan 67 firari sanığın bulunduğu ülkelerden iadesinin istendiği belirtildi. Darbe girişiminden önce farklı tarihlerde yurt dışına kaçan FETÖ’nün TSK, yargı, emniyet ve eğitim imamlarının da aralarında bulunduğu elebaşı Gülen’in ‘A takımı’yla ilgili hazırlanan iade talepnameleri, baş teröristlerin önemli bir kısmının ABD’de olduğunu ortaya koydu. Türkiye’nin birçok iade talebine karşı bugüne kadar Fetullah Gülen’i iade etmeyen ABD, elebaşının yakınındaki birçok ismi de korumaya devam ediyor.

24’Ü DE ORADA

Elebaşı Gülen’in yanı sıra ABD’den istenen 23 sanık şöyle: Cevdet Türkyolu, Tuncay Delibaşı, İsmail Büyükçelebi, Ahmet Kara, Mehmet Ali Büyükçelebi, Mustafa Özcan, Ahmet Can, Ekrem Dumanlı, Suat Yiğit, Sait Aksoy, Ahmet Kirmiç, Bekir Baz, Barbaros Kocakurt, Ali Ursavaş, Ahmet Kurucan, Cemal Türk, Kudret Ünal, İsmet Aksoy, Mustafa Muhammet Günay, Mustafa Talat Katırcıoğlu, Recep Uzunallı, Sadık Kesmeci, Hamdullah Bayram Öztürk. Öztürk’ün ABD dışında Brezilya’dan da iadesi istendi.


ÖKSÜZ ALMANYA’DA

  • Mahkeme diğer 43 firari FETÖ’cünün de iadesini istedi. Bu isimlerden en dikkat çekeni 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten FETÖ’nün kilit ismi Adil Öksüz oldu. Mahkeme, 17 Ağustos 2018 tarihinde Almanya’dan Öksüz’ün iadesini istedi. Ayrıca Almanya’dan Abdullah Aymaz, Şerif Ali Tekalan, Bahattin Karataş, Faruk İlk, Halit Esendir ve Mehmet Ali Şengül’ün de iadesi istendi.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Yine FETÖ’nün en büyük finansörü firari Hamdi Akın İpek ile Ali Çelik İngiltere’den, Ali Bayram Mısır’dan, Cemil Koca Burkina Faso ve Togo’dan, Harun Tokak İsrail’den, Mehmet Hanefi Sözen Kamboçya’dan, Naci Tosun Güney Afrika’dan, Önder Aytaç Nijerya’dan, Osman Hilmi Özdil Tayland’dan, Sadettin Başer Birleşik Arap Emirlikleri’nden istendi. Ayrıca bu sanıkların uluslararası düzeyde aranması için kırmızı bülten de çıkarıldı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Akın İpek
#Adil Öksüz
#Fetullah Gülen
5 yıl önce