|

VGM burs başvuru sonuçları açıklandı

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu sonuçları başvuran adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. VGM burs sonuçları Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla birlikte açıklandı. İşte, VGM burs başvuru sonuçları sorgulama sayfası.

Yeni Şafak
08:40 - 11/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:45 - 11/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
VGM bursları ne kadar, ilk burs ne zaman yatacak?
VGM bursları ne kadar, ilk burs ne zaman yatacak?

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs sonuçları açıklandı. Eğitim ve öğretim hayatına katkı yapması için VGM'den burs almak isteyen öğrencilere bugün müjdeli haber geldi. Peki, VGM burs sonuçlarında kim ne kadar burs alacak? İşte, VGM burs sonuçları sorgulama sayfası.

VGM'den yapılan açıklama

2017-2018 eğitim dönemi yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri tamamlanarak sonuçlar açıklanmıştır. Burs almaya hak kazanan yükseköğrenim öğrencilerimize bursları işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim 2017 ayından itibaren geriye dönük olarak ödenecektir.

Burs sonuçları sorgulama

VGM burs sonuçlarını
www.vgm.gov.tr
adresi üzerinden öğrenciler burs sonuçlarını öğrenebiliyor. VGM burs sunucu sorgulama için gerekli bilgiler ise TC kimlik no, ad soyad, doğum tarihi ve baba adı.

Öğrenciler ne kadar burs alacak?

2017‐2018 eğitim döneminde ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL burs verilecek.

Yükseköğrenim öğrencilerine, burs almaya devam ettikleri eğitim dönemlerinde Ekim ‐ Mayıs ayları arasında 8 ay süre ile yükseköğrenim bursu veriliyor.

Ortaöğrenim öğrencilerine, burs almaya devam ettikleri eğitim dönemlerinde Ekim ‐ Haziran ayları arasında 9 ay süre ile ortaöğrenim bursu veriliyor.

#VGM
#Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü
#burs
6 yıl önce