|

Vurgunda ikinci ayak

Vurgun operasyonunda son tutuklamalarla birlikte tutuklu sayısı 10'a ulaştı. Sırada İller Bankası, Karayolları, Afet İşleri ve DSİ Müdürlüğü'nün olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak
00:00 - 4/09/2001 Salı
Güncelleme: 15:27 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda iki haftadan beri sürdürülen Vurgun Operasyonu ile ilgili önceki gün 7 bürokratın daha tutuklanmasının ardından şu anda gözaltında kimsenin kalmadığı, ancak önümüzdeki günlerde yeni bir gözaltı furyasının başlayabileceği belirtildi. DGM Başsavcısı Cevdet Volkan, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak, sanıklarla ilgili şu ana kadar basına yansıyan bilgi ve sözlü ifadelerin gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. Volkan, "Herkes oturup senaryo yazıyor" dedi. Savcı Cengiz Köksal da "Şu anda gözaltında kimse kalmadı" diyerek, önümüzdeki günlerde yeni bir gözaltıların olabileceğini sözlerine ekledi.



Sıradaki operasyonlar


Başsavcı Volkan ve Savcı Köksal daha sonra birlikte DGM'den ayrılarak Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gittiler ve iki saat süreyle polis yetkilileriyle görüşmeler yaptılar. Başsavcı ve Köksal'ın Emniyet'e gidişi Vurgun operasyonunda ikinci bir aşamanın başlayacağı yorumlarına neden oldu. Alınan bilgilere göre, Vurgun soruşturmasının ikinci ayağını İller Bankası, Afet İşleri, Karayolları ve DSİ genel müdürlüklerindeki soruşturma ve gözaltılar oluşturacak. Her dört genel müdürlükte de bu hafta içinde toplu gözaltıların yaşanacağı tahmin ediliyor.



7 bürokrat tutuklandı


DGM'ye önceki gün sevkedilen bürokrat ve müteahhitlerden oluşan 26 sanık Başsavcı Cevdet Volkan ve savcılar Hakan Kızılaslan, Ömer Aldan, Şemsettin Özcan ile Cengiz Köksal tarafından saat 22.30'a kadar sorgulandılar. Daha sonra yedek hakimliğe sevkedilen sanıklardan bürokrat olan 7'si tutuklandı. Tutuklanan Yapı İşleri Genel Müdür Vekili İlkutlu Gönülal, Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Yeterlilik Komisyon Başkanı Mehmet Ali İnce, Keşif Şube Müdürü Mehmet Ali Erkılıç, İhale Takip ve Şube Müdürü Mehmet Ali Sargın, Yeterlilik Komisyonu Üyesi Davut Yahşi ile Selim Özcan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.



AÇIKLAMA: Yeni Şafak Gazetesi'nin 2 Eylül 2001 tarihli nüshasının 5. sayfasında "Vurgun'da 2 MHP'li" başlığı altında verilen haberde, şirketimizin ismi geçmekte ve Sn. Süleyman Sazak'ın şirketimizin ortağı olduğu haberi yer almaktadır. Sn. Sazak'ın şirketimiz ile ortaklık bağı dahil hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Celal AKIN (Yüksel Proje Yön. Kur. Başk.)



#Vurgun Operasyonu
#MHP
#DSİ Müdürlüğü
#İller Bankası
#Karayolları
#Afet İşleri
23 yıl önce