|

Yangın kabusu

Bayrampaşa’da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi’ndeki bir plastik atölyesinde çıkan yangın korkuttu. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesine rağmen alevler kısa sürede büyüdü. Mahsur kalan 75 kişi itfaiye merdiveniyle kurtarıldı

Yeni Şafak
04:00 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:40 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul-Bayrampaşa'daki bir sanayi sitesinde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki bir kauçuk ve plastik atölyesinde dün saat 10:30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Eyüp İtfaiyesi'nin müdahalede yetersiz kalması ve yangının yayılma riski göstermesi üzerine İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Avrupa ve Anadolu Yakası'nda bulunan tüm itfaiye birimleri takviye ekiplerini bölgeye sevk etti. Yangına Koca Yusuf, köpük kuleleri, merdiven araçları ve başlangıç araçlarının da aralarında bulunduğu 82 araç 162 personelle müdahale edildi. Vinç, dozer ve kepçeler de söndürme çalışmalarına katıldı.





DUMANDAN 12 KİŞİ ETKİLENDİ


Zaman zaman patlamalarla birlikte alevler kısa sürede yayılarak binayı sardı. Yangın, 30 aracın bulunduğu alandaki otoparka da sıçradı. Araçlar birer birer tutuştu. İş hanında mahsur kalan 75 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildi. Yangın, yaklaşık 9 saatte yoğun çabanın ardından söndürüldü.





Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'ne gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Hastaneye intikal eden 12 yangından etkilenen vatandaşımız var. Birinin durumu acil müdahale gerektiriyor, diğerleri hafif durumda” dedi. Şahin, yangının çıkış nedeninin soğutma çalışmasının ardından yapılacak araştırmadan sonra ortaya çıkacağını belirtti.


#Baltaş Sanayi Sitesi
#Kilimciler Sanayi Sitesi
#Yangın
7 yıl önce