|

Yanınızdayız

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin bütün varlığıyla depremzedelerin yanında olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 06:54 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Türkiye’nin, ilk dakikadan itibaren depremzede kardeşleri için harekete geçtiğini belirten Başbakan şunları söyledi: “Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır. Depremi yaşayan kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun.”

Yıldırım akşam saatlerinde ise İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri'yle telefonda görüştü. Yıldırım görüşmede deprem nedeniyle hayatını kaybeden İran vatandaşları için başsağlığı dileklerini iletti.


Tüm birimler seferber
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Irak'ta yaşanan depreme ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu. Kalın, Irak'ta yaşanan depreme ilgili "Irak'ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama, kurtarma çalışmaları ve ilaç, battaniye, insani yardımlar için harekete geçmiş durumda. Büyük geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, "Nerede bir felaket, afet olursa, oraya ilk ulaşan ülke biz oluyoruz. Meksika'da deprem olduğu zaman yine oraya varan ilk kuruluşlardan biri Kızılay'ımız, AFAD'ımız oldu" dedi.

#İran
#Irak
#Deprem
#Binali Yıldıırm
6 yıl önce