|

Yanlış işler yapıyorsunuz

Avrupa Parlamentosu’na terör örgütü bayrakları asan Avrupalılara sert çıkan Cumhurbaşkanı, “Bu beslemelerinizle bir yere varamazsınız. Yanlış işler yapıyorsunuz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 04:48 - 18/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, Önder İmam Hatipliler Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, TURGEV, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı'nın “Bu Ülke İçin Varız, Bir Aradayız" adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen iftarda konuşan Cumhurbaşkanı, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın ziyaretinde Avrupa Parlamentosu'na terör örgütü PYD/YPG'nin bayrağının asılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı özetle şunları kaydetti:



YANLIŞ YOLDASINIZ


Avrupa Parlamento binasının koridorlarına terör örgütlerinin paçavralarını asanların ve onların önünde poz verenlerin bu ülkede 'Biz terörle mücadele ediyoruz' deme hakları yoktur. Bunu Avrupa Parlamentosunun ileri gelenlerine söylüyorum. Kimi aldatıyorsunuz? Bu beslemelerinizle siz bir yere varamazsınız, temel hak ve özgürlük mücadelesi veremezsiniz. Yanlış oyundasınız. Yanlış işler yapıyorsunuz.





RAHATSIZ OLDULAR


Gezi olayları vesaireler olduğu zaman birileri 'Biz Türkiye'deki bu durumdan endişeliyiz' diyorlardı. Ben de onlara 'Fransa'da, Belçika'da, İngiltere'deki bu son gelişmelerden dolayı çok endişeliyim' dedim. Rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Demek ki terör kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, gereği neyse yap diyorsun. Türkiye'nin teröristi iyi terörist mi? Ne farkı var?





LİSELER KIŞKIRTILIYOR


Şu anda bazı üniversiteleri karıştırmak istiyorlar. Liselerimizi karıştırmak istiyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Beklediğimiz nedir? Birliğimizdir, beraberliğimizdir. Biz bir olursak bu işi bitiririz. Yoksa az bunlar liseli çocuklara da dadanırlar başka yerlere de dadanırlar. Niye? Başka çıkış yolları kalmadı.


#Avrupa Parlamentosu
#İlim Yayma Vakfı
#Ensar Vakfı
8 yıl önce