Organize suç örgütü lideri Tezcan Altay'ın, 2 yıllık hapis cezasını Yargıtay'da bozdurmak için başlattığı girişimin ardından düğmeye basan İstanbul polisi, 5 ilde operasyon yaptı. Çakıcı'nın adamlarını öldüren Hakan Çillioğlu ile Dink cinayetinin tutuksuz sanığı Salih Hacısalihoğlu'nun da aralarında bulunduğu 33 çete üyesi gözaltına alındı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 5 ayrı ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda, liderliğini Alaattin Çakıcı'nın adamlarını öldürmekten hapis yatan Hakan Çillioğlu ile suç makinası Tezcan Altay'ın yaptığı çeteye darbe vurdu. Çete üyelerinin, 2 cinayet, 14 kişinin yaralanması, 2 kişinin tehditle yağmalanması, şantaj amaçlı cinsel içerikli görüntü çekilmesi, yargıyı etkilemeye çalışmak ve Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu'na muhalefet suçlarını işledikleri ileri sürüldü.
Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, çete lideri Tezcan Altay'ın Yargıtay'da devam eden 2 yıllık hapis cezasının bozulması için bazı faaliyetlerde bulunduğunu belirledi. Bu gelişme üzerine polis, Tezcan Altay ve birlikte hareket ettiği Hakan Çillioğlu çetesini teknik ve fiziki takibe aldı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 5 ilde ve 10 ilçede 60 ayrı adrese yapılan baskınlarda Hakan Çillioğlu ve Tezcan Altay'ın da aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Gazeteci Hrant Dink suikastinin tetikçisi Ogün Samast'a mermi temin etmek suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Salih Hacısalihoğlu da gözaltına alınanlar arasında. Hacısalihoğlu'nun çeteye yardım ve muhimmat desteği sağladığı belirtildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda ise 13 silah bulundu. Çillioğlu'nun Rize'de kendisinden ayrılmak isteyen iki adamını öldürttüğü iddia edildi.
Yapılan soruşturmada, 2 cinayet, 14 kişinin yaralanması, 2 kişinin tehditle yağmalanması, şantaj amaçlı cinsel içerikli görüntü çekilmesi, devam eden yargıyı etkilemeye çalıştıkları ve Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa muhalefet suçlarını işledikleri ileri sürüldü. Polisteki sorgusu tamamlanan Hakan Çillioğlu ve Tezcan Altay'ın yaptığı 33 kişi yargılanmak üzere Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
İnternet sitelerine düşen ve bir Yargıtay üyesine ait olduğu iddia edilen ses kaydında dosyası bozulması istenen kişinin Tezcan Altay'ın olduğu anlaşılmıştı. Kamuoyunun yakından tanıdığı Altay'ın, 30 ayrı suçtan sabıkası bulunuyor. Altay'ın, sanatçı Hülya Avşar'ın evini kurşunlattığı, Etiler ve Bebek'te bazı eğlence merkezlerinin basılması emrini verdiği iddia edildi. Adli mahkemenin 2 yıl tutuklama kararı verdiği Tezcan Altay'ın bu dosyası Yargıtay'da iken de 15 ayrı haraç ve tehditten gözaltına alındığı belirtildi. Tezcan'ın yargılandığı 2008/2083 sayılı dosya hakkında Yargıtay 7 Temmuz 2010'da bozma kararı vermişti. Hakan Çillioğlu ise Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel ile 7 adamını öldürmek suçundan hapis cezası aldı. 2000 yılında Rahşan affıyla cezaevinden çıktı.






