|

Yarın geç olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, büyükelçilerle Gaziantep'in Nizip ilçesinde Suriyeli mültecilerin kaldığı konteyner kenti ziyaret etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2016 Pazar
Güncelleme: 23:50 - 16/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Büyükelçilerle birlikte yetkililerden bilgi alan Çavuşoğlu, daha sonra kamptaki ilkokul, anaokulu ve etkinlik odalarını gezdi. Burada öğrencilerin kendileri için söylediği Türkçe ve Arapça şarkıları dinleyen Çavuşoğlu çocuklarla sohbet etti. Çavuşoğlu, kamptaki iki aileye kaldıkları konteynerlerinde misafir oldu.



Savaştan ve rejimin zulmünden kaçan insanlara ellerinden gelen imkanı sunmaya çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, uluslararası toplumun mülteciler konusundaki duyarsızlığına dikkati çekti.



DOĞRU DEĞİL


AB'nin Suriyeli mülteciler için kullanılmak üzere Türkiye'ye aktaracağı 3 milyar avro desteğe İtalya'nın muhalefet etmesiyle ilgili bir soru üzerine Çavuşoğlu, “İtalya ile AB'nin arasındaki konudan dolayı bunun engellenmesi doğru yaklaşım değil. İnsani konuları siyasi konulara dönüştürmemek lazım. Burada yaşayan insanlara yardım elinizi uzatmazsanız, Türkiye ile işbirliği yapmazsanız, o insanlar size gelecek zamanla. AB'nin bugün daha fazla duyarlı olmasının sebebi de bu. Hukukun, demokrasinin evi AB'nin insan hakları konusunda bir ucu kendisine dokunduğu zaman reaksiyon göstermemesi gerekiyor” dedi.


#Büyükelçiler
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Suriyeli mülteci
#Çavuşoğlu
8 yıl önce