|

Yarın okullar tatil mi

"Korona virüsü nedeniyle yarın okullar tatil mi? sorusu bu akşam Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı açıklamayla cevap buldu. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantının ardından yaptığı açıklamada, ilk, orta ve liselerin 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edileceğini söyledi. Eğitim için öğrencilere 3 GB bedava internet sağlanacak, EBA ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak. Sadece 11 ve 12. sınıflar dahil değil, diğer sınıfların tamamı buradan eğitim alabilecek.

23:00 - 13/03/2020 Cuma
Güncelleme: 23:01 - 13/03/2020 Cuma
Yeni Şafak
Koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildi.
Koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili toplantıda alınan tedbirleri açıkladı.
"Korona virüsü nedeniyle yarın okullar tatil mi?
sorusu bu toplantının ardından yapılan açıklamayla cevap buldu. Yeni tip
koronavirüs (Kovid-19)
salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantının ardından
ilk, orta ve liselerin 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil
edileceği açıklandı.

Yarın okullar tatil mi?

İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil önceye alınmış olacak. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacak.

Üniversitelerin de 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecek.

Öğrencilere ücretsiz internet

Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacak.

Eğitim Bilişim Ağının tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak. Bu konuda öğrencilerin eğitiminin uzaktan eğitimle sürmesini sağlayacak.

Bir haftalık evden eğitim nasıl olacak?

Haftalık ders programları yapılandırılarak, EBA ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak.

Sadece 11 ve 12. sınıflar dahil değil, diğer sınıfların tamamı buradan eğitim alabilecek.

Eğitim Bilişim Ağı tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak.



Öğretmenler okulda olmayacak

Öğretmenlerin ara tatilde okullarda bulunmalarını beklenmiyor. Onların da evlerinde olmasını bekleniyor. Çok acil bir durum olmadıkça da şehir dışına çıkmamaları önerildi.


YÖK'ten tatil açıklaması

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından üniversitelerin idari ve akademik personel hariç, öğrenciler için 3 hafta kesintisiz tatil edildiği öğrenildi. Tatil sürecinde öğrenciler için uzaktan eğitim programı devreye alınmayacak. Ayrıca, korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de bulunan tüm üniversitelerin alacağı önlemler YÖK koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Üniversitelere gönderilecek üst yazıyla birlikte tüm sosyal etkinliklerin durdurulması kararı verildi.

3 haftalık tatil uzayabilir

3 haftalık tatil süresi sonrasında Sağlık Bakanlığı ve devlet kademelerinde yapılacak değerlendirmelerin ardından YÖK, alınan kararlar doğrultusunda uygulamalarını sürdürecek ve 3 haftalık tatil süresini uzatabilecek. Öğrenciler için kaybedilen ders süresi, uygun görülürse akademik takvime ders ikmali olarak eklenebilecek.

Kreş ve gündüz bakım evleri açıklaması


  • Kreş ve gündüz bakım evlerinin gündeme gelmediğini söyleyen Kalın, ”Burada velilerin bir tercihte bulunmaları söz konusu olacak. Bununla ilgili bir düzenlemeden ziyade kendilerinin bir inisiyatif alarak bu yönde adım atmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
#koronavirüs
#okul tatili
4 yıl önce