|

"Yasaklar AK Parti ile son buldu"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü üzerine açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, yasakların AK Parti ile son bulduğunu söyledi.

Yeni Şafak
16:09 - 8/03/2016 Salı
Güncelleme: 14:12 - 8/03/2016 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, “Bu güne kadar kadınlarımızın hayatın her alanında var olabilmesi için özellikle iktidarımız döneminde çok önemli değişiklikler yaptık. Başta kadın erkek eşitliğine yönelik yaptığımız düzenlemeler, kadınlarımıza pozitif ayrımcılık ilkesinin anayasada yer bulması, istihdam noktasında, siyasi arenada, karar alma mekanizmasında, sosyal ve ekonomik birçok alanda, istihdam alanında yer alabilmesi için çok önemli politikaları samimi bir şekilde hayata geçirme gayreti içerisinde olduk. Özellikle ülkemizde nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın bir yerde eksik kalmasının her yönden eksik kalmaya sebep olacağı bilinci ile kadınlarımızı daha ileriye taşımak için çok önemli değişiklikler yaptık. Bundan sonra da bu çalışmalara devam edeceğiz. Bu durumun partiler üstü görülerek herkes tarafından kabul görmesi gerekir” dedi.



Kadınlar yasakçı zihniyetten çok çekti



İlknur İnceöz açıklamalarına şöyle devam etti;



En önemli değişiklik, kadın erkek fırsat eşitliği noktasında eğitim alanında yaptığımız çalışmalardır. Her türlü fırsatın sunulabilmesi için çalışmalar yaptık, TBMM'de Kadın-Erkek fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. Bunlar bu konuda ne kadar samimi olduğumuzu gösteren değişikliklerdir. Şu anda parlamentoda kadınlar, bakanlık, başkan vekilliği, grup başkanvekilliği, komisyon başkanlıkları, divan üyelikleri görevlerini başarıyla yürütüyor. Şunu özellikle belirtmek gerekir ki, kadınlar bu güne kadar yasaklardan, yasakçı zihniyetten çok çekti. İlk kez kendi içimizdeki eşitsizliği gidermek suretiyle tam temsil sağlandı. Biz bunları başardık.”



Savaşlardan en fazla kadınlar etkileniyor



Dünyada bütün yoksulluklardan, savaşlardan en çok kadınlar ve çocukların etkilendiğini söyleyen İnceöz, “Suriye'de ve dünyanın birçok yerinde yaşanan drama hep birlikte tanıklık etmekteyiz. Temenni ediyorum ki, Suriye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde savaşlardan zarar gören, eşlerini ve çocuklarını kaybeden kadınlarımızın yaşadığı bu zulmün son bulmasıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çok daha anlamlı olacak” diye konuştu.



#AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz
#İlknur İnceöz
#8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 yıl önce