Yaşlı kadının 1,5 milyonluk altınını çaldılar: Dolandırıcıları aç gözlülükleri ele verdi

16:33, 03/09/2026, Perşembe
DHA
Yaşlı kadının 1,5 milyonluk altınını çaldılar: Dolandırıcıları aç gözlülükleri ele verdi
1,5 milyonluk altınların bulunması için çalışmalar sürüyor.

Bursa İnegöl’de kendilerini polis olarak tanıtıp 71 yaşındaki kadının 1,5 milyon TL'lik altınını çarpan dolandırıcılar, ertesi gün 500 bin TL daha isteyince yakayı ele verdi. Banka görevlisinin uyanıklığı sayesinde ikinci vurgun engellenirken, polisin 50 kamerayı inceleyerek yakaladığı 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde akıllara durgunluk veren bir telefon dolandırıcılığı olayı yaşandı. Y.H. (25) ve M.R. (25) isimli iki şüpheli, telefonla ulaştıkları 71 yaşındaki H.Ç.'ye "Adınız dolandırıcılık olayına karıştı" diyerek korku saldı. Yaşlı kadını baskı altına alan dolandırıcılar, evdeki altınları emniyete teslim etmesi gerektiğine inandırdı. Paniğe kapılan H.Ç., yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki ziynet eşyasını kapısına gelen kapşonlu ve motosikletli şahıslara elden teslim etti.

Banka memuru fark etti

İçindeki ziynet eşyalarını alarak kayıplara karışan dolandırıcılar, yaşlı kadının peşini ertesi gün de bırakmadı. Mağduru yeniden arayan şüpheliler bu kez banka hesabında bulunan 500 bin TL’yi transfer etmesini istedi. Parayı çekmek için şubeye giden H.Ç.'nin panik halinden ve durumundan şüphelenen banka görevlisi, hiç vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri paranın dolandırıcıların hesabına geçmesini son anda engelledi.


50 kamera izlendi: Saklandıkları hücre evinde basıldılar

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, yaşlı kadını ağa düşüren şahısları yakalamak için dev bir çalışma başlattı. Bölgedeki tam 50 ayrı güvenlik kamerasını saniye saniye izleyen ekipler, şüphelilerin izini Osmangazi ilçesinde tespit etti. Saklandıkları adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan Y.H. ve M.R., sorgulanmak üzere İnegöl’e getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki zanlı adliyeye sevk edilirken, el konulan 1,5 milyonluk altınların bulunması için çalışmalar sürüyor.


Antalya'da 'çocuğum SMA hastası' diyerek para topladı: Gerçek ortaya çıkınca tutuklandı
Gündem
Antalya'da 'çocuğum SMA hastası' diyerek para topladı: Gerçek ortaya çıkınca tutuklandı
MHRS randevusu alırken tuzağa düştü: Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu
Gündem
MHRS randevusu alırken tuzağa düştü: Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu
FETÖ yalanıyla 2 milyon TL’lik dolandırıcılık yapan 3 kişiyi polis yakaladı
Gündem
FETÖ yalanıyla 2 milyon TL’lik dolandırıcılık yapan 3 kişiyi polis yakaladı
TBMM çalışanı olduğunu söyledi milli sporcuyu dolandırdı: 'Ben inanmam' diyen bile inanırdı
Gündem
TBMM çalışanı olduğunu söyledi milli sporcuyu dolandırdı: 'Ben inanmam' diyen bile inanırdı
Adana’da emekli öğretmene telefon tuzağı: Jandarma fark etti
Gündem
Adana’da emekli öğretmene telefon tuzağı: Jandarma fark etti

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026