|

Yatırım fırsatını kaçırmayın

Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Fhaukat, Paktistan'ın enerji santralleri, otoban ve hava limanları ile konut yatırımları başta olmak üzere birçok alanda Türk yatırımcılar için cazip fırsatlar oluşturduğunu belirtti. Fhaukat, 'Pakistan'da Navaz Şerif'in lideriğindeki yeni hükümet, Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlenmesi açısından bir şans.' dedi

Oktay Mehmet
00:00 - 23/06/2013 Pazar
Güncelleme: 18:53 - 22/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Yatırım fırsatını kaçırmayın
Yatırım fırsatını kaçırmayın

Türk işadamlarına Pakistan'dan yatırım daveti geldi. Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Fhaukat, geçmişe dayalı güçlü ilişkilere sahip olan Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacminin 1 milyar dolardan en az 3-4 milyar dolara çıkarılması gerektiğini söyledi. Türk iş adamlarının Pakistan'da enerji, ulaşım, konut alanında yatırımlar yapabileceğini ifade eden Büyükelçi Fhaukat, 'Albayrak Grubu, Pakistan'da gerçekleştirdiği yatırımlarla Türk işadamlarına öncülük yaptı. Albayrak Grubunun Lahor şehrinde metrobüs ve temizlik yatırımları Pakistan halkı tarafından çok beğenildi. Pakistan halkı başka şehirler de de benzer projelerin hayata geçmesini bekliyor' dedi.

TOKİ ÜLKEMİZE GELMELİ

Yeni Şafak gazetesini ziyaret ederek Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yeni Şafak gazetesi İcra Kurulu Üyesi Mesut Albayrak ve Albayrak Holding CEO'su Dr. Ömer Bolat ile görüşen Büyükelçi Fhaukat, Pakistan'da Navaz Şerif'in liderliğindeki yeni hükümeti, Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlenmesi açısından bir şans olarak gördüğünü vurguladı. Navaz Şerif hükümetinin işbaşına gelmesi ile birlikte Pakistan'da demokratik alanda da önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Büyükelçi Fhauka, Pakistan rüzgar ve kömürle çalışacak enerji santralleri kurmak ve otobanlar, havalimanları yapmak için Türk yatırımcıları bekliyoruz. Türkiye'de inşaat sektörünün öncüsü konumunda olan TOKİ'nin de mutlaka Pakistan'a girerek ucuz ve güvenilir konutlar inşa etmelidir' diye konuştu. Fhaukat ayrıca, Türkiye ekonomisinin son 10 yıldır çok güçlendiğine dikkat çekti.

Muhammed Haroon Fhaukat
Lahor istanbul gibi temiz olmuş

Muhhammad Haroon Fhaukat, kendisinin Lahor'lu olduğunu kaydetti. Fhaukat, son gidişinde Lahor'un temizliği karşısında hayrete düştüğünü belirterek şöyle devam etti: 'Lahor'a ayak bastığım anda sokak ve caddelerin temizliği beni şaşırttı. Gözlerime inanamadım. Metrobüs sayesinde ulaşım da rahatlamış, insanlar bir yerden bir yere kolayca seyahat edebiliyorlar. Hedef aynı imkanları diğer şehirlere de sunmak olmalı'.


11 yıl önce