|

Yaylalarda büyük yıkım

Doğu Karadeniz yaylalarında, imar barışı kapsamı dışında kalan kaçak yapıların yıkımına başlandı. Zaman zaman gerginlik yaşanmasına rağmen, kaçak binalar dozerlerle yerle bir edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 05:04 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Bazı vatandaşların betonarme kaçak yapılar inşa ettiği yaylalarda büyük yıkım başladı.
Bazı vatandaşların betonarme kaçak yapılar inşa ettiği yaylalarda büyük yıkım başladı.

Ülke genelindeki imar sorunu olan 15 milyon konutu devletle barıştıran ‘İmar Barışı’ uygulamasını fırsat bilen bazı vatandaşların betonarme kaçak yapılar inşa ettiği yaylalarda büyük yıkım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ayder’i kirlettik, rezil ettik” çıkışı sonrası İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin ardından Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılara karşı Trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane illerinin valilikleri harekete geçti. Trabzon’un Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Sürmene ve Maçka ilçelerindeki yaylalarda yapılan kaçak yapılar için yıkım kararı alındı.


GERGİNLİK YAŞANDI

Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineler, Haçkalı ve Alazlı yaylarındaki bazı yapıları yıktı. Zaman zaman ekipler ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Kaçak yapı sahibi Hasan Avcı, “Burası mera alanı. Yasaksa hepsinin yıkılması lazım. 50-60 yıllık eski binamız yıkıldığı için yerine yenisini yapıyordum” diye konuştu. Trabzon’da 1750, Giresun’da 1700, Rize’de 350, Gümüşhane’de ise 306 olmak üzere toplam 4 bin 106 kaçak yapı için yıkım kararı alınmıştı. Ancak imar barışıyla bu yapılara af getirildi. Sadece 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak yapıların yıkılacağı belirtildi.

#Karadeniz
#Yayla
6 yıl önce