|

Yaz tatili süresi kısalmayacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaz tatili süresinin kısaltılacağı haberlerine ilişkin, “Yaz tatilini kaldırma ve kısaltma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak bu tatili öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz” dedi. Yılmaz, daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 03:12 - 14/02/2017 Salı
Yeni Şafak
İsmet Yılmaz
İsmet Yılmaz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sömestr ve yaz saati uygulamasının tarım toplumuna göre ayarlandığı ve müfredatta ders saatlerinin yoğun olduğu eleştirilerini de yanıtladı. Şu an sömestir ve yaz saati uygulamasında değişiklik yapmayı düşünmediklerini kaydeden Yılmaz, 1930'lardan beri eğitimde aynı sistemin uygulandığını ve bir sistemi kaldırırken mevcut sistemi ve kazanımlarını yıkmamak gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, "Kazanımları yıkmadan nasıl ilave kazanımlar yapabiliriz diye düşünüyorum. Doğrudur. Tarım toplumuyuz, bu tarım toplumunun hasat mevsimi temmuzdur, ağustostur ve sıcaklar da var. O sıcaklarda tatil yapmak doğrudur. Biz de katılıyoruz" dedi.



SURİYELİLERE EĞİTİMDE EŞİTLİK


Yılmaz, Türkiye'de OECD ülkelerine göre eğitim ders saatinin ve eğitim gününün daha az olduğunu eğitim gün sayısını ve ders saati sayısını azaltmanın doğru olmadığını düşündüğünü söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Suriyeli öğrencilerin eğitimine yönelik yoğun çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Yılmaz, "Milli eğitimi yalnızca kendi evlatlarımıza değil, ülkemize bir şekilde sığınmış ve kendi ülkelerinde barınamamış kişilere de vermek istiyoruz. Kişi eğitimsiz olursa bulunduğu her yerde ilave risklere açık demektir. Bu riskleri ortadan kaldırmak için kendi evlatlarımıza hangi eğitimi veriyorsak, bu insanlara da o eğitimi vermeyi amaç edindik" diye konuştu. Yılmaz, "Benim evladım ilkokula, ortaokula, liseye gidiyorsa, Suriyelilerin de gitmesini istiyoruz. Nerede Suriyeli varsa lütfen ilçe milli eğitim müdürlüklerimize, okul müdürlüklerimize gitsinler. Çocuklarını okula kaydettirsinler" dedi.


#Milli Eğitim Bakanı
#İsmet Yılmaz
#OECD
7 yıl önce