|

Yeğen Gülen’e 7 yıl hapis

FETÖ’nün gaybubet evlerinde yakalanan elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen’in yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, yeğen Gülen’e “örgüt üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Osman Özgan
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:12 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ elebaşının yeğeni Selman Gülen
FETÖ elebaşının yeğeni Selman Gülen

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya tutuklu sanık Selman Gülen ve avukatı katıldı. Dün görülen karar duruşmasında yeğen Gülen, esas hakkındaki mütalaya karşı savunmasını yaptı. Sanık savunmasında yakalandığı örgüte ait gaybubet evini inkar etti. Gülen, "Benim gaybubet evinde yakalandığım iddiası asılsızdır. Adı geçen evde eşimle ve çocuklarımla ikamet etmekteyim. Komşularımız ve akrabalarımız da bu evi bilmekte ve gelmektedir. Burası gizliliği olmayan bir evdir" iddiasında bulundu.

BYLOCK'U KULLANMAK SUÇ DEĞİLMİŞ!

Duruşmada, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren ihanet örgütünün Rusya'daki yöneticilerinden olduğu belirtilen Adnan Öztürk ile bağlantısı sorulan Gülen, buna ilişkin şu iddialarda bulundu: "Adnan Öztürk ile sadece çevirilerle alakalı görüştüm. Bu adamın örgüt üyesi olup olmadığını bilmem mümkün değildir. Daha önceden verdiğim ifadelerde de açıkça belirttiğim gibi ByLock'u sadece Adnan Öztürk ile çevirilerle alakalı görüşmek için yükledim. Adnan Öztürk dışında kimseyle görüşmedim, yazışmadım. ByLock kullanmak suç değildir."

FETÖ ÜYESİ OLMAKTAN 7 YIL

Örgüt üyeliği suçlamasını inkar eden ve elebaşının yeğeni olmaktan yargılandığını iddia iddia eden sanık Gülen "Uzun süredir tutuklu bulunmaktayım. Psikolojim ve akıl sağlığım çok kötü durumda. Her zaman vatanıma ve aileme layık bir birey olmaya çalıştım. 2 yaşında çocuğum var. Ailemin geçimini ben sağlıyorum. Onlar dışarıda, ben içeride mağdurum. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" savunmasında bulundu. Gülen'in son sözlerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanık Gülen, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Gülen'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

#FETÖ
#Selman Gülen
5 yıl önce