|

Yeni bir hikaye yazacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeler Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye'nin ekonomik saldırıya uğradığını, faiz, kur ve enflasyon üçgeninde ciddi manipülasyonlara maruz kaldığını belirtti.

Haber Merkezi
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:12 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay - TİM Başkanı İsmail Gülle
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay - TİM Başkanı İsmail Gülle

Oktay, "Üzerimizde oynanmaya çalışılan oyunları gördük, yaşanan manipülatif dalgalanmaları bertaraf etmeye yönelik olarak gereken tedbirleri aldık ve yeni ekonomik reformları uygulamaya koyduk. Önümüzdeki süreçte, yine hep birlikte büyük bir gayretle çalışmaya, hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Oktay, "Her ne pahasına olursa olsun orta gelir tuzağından kurtularak, yeni bir ruh ve atılımla yeni bir hikaye yazacağız. Bu çerçevede, üretim ve ihracata dayalı büyüme hedefimiz yüksek teknolojiye dayalı ve yüksek katma değerli ürünlerimizle hayata geçmelidir" diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da “İç piyasada spekülasyon yaratarak tüketicimize zarar veren uygulamaların önüne geçmek için denetimlere devam ediyoruz. Bu süreci atlatır atlatmaz bu denetimlere son vereceğiz. Bazı fırsatçılar, yüzde 200-300 oranında zam yaptı. Bunları tespit ettik ve savunma istedik" dedi.

#Fuat Oktay
#Türkiye
6 yıl önce