|

Yeni dönemde yeni eğitim

Geçtiğimiz eğitim yılında özellikle değişen sınav sistemleri ile gündeme gelen yeni yaklaşımlar, sınav içerikleri ve soru tarzlarıyla öğrencilerin okuma, anlama, sorgulama yetenekleri ön plana çıkmaya başladı. Ezberci eğitimden uzak, analitik düşünmeyi destekleyen eğitim yaklaşımlarının yeni akademik yılda da gündemde olacağı şimdiden öngörülüyor.

Haber Merkezi
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 01:45 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Kulaberoğlu, yaşanan dönüşüm sürecine dikkat çekti.
Kulaberoğlu, yaşanan dönüşüm sürecine dikkat çekti.

Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, öğrencilere kazandırılması hedeflenen analitik düşünme yeteneği ve okullarında gerçekleştirdikleri uygulamalar bilgi verdi. Yaşanan dönüşüm sürecine dikkat çeken Kulaberoğlu, “Uğur Okulları eğitim sisteminin temelini oluşturan “5 Dil 2 Beceri” öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediğimiz becerilerin başında anadil geliyor. Artık sorgulama, akıl yürütme ve bilgiyi inşa etme becerisi ile öğrenciler ön plana çıkacak. Ezberden uzak bir eğitim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.


KİŞİYE ÖZEL REHBER

Nevzat Kulaberoğlu şunları söyledi: " Artık öğrencilerimizin karşısına OECD’nin yaptığı PISA sınavlarında olduğu gibi, formülün sorunun içerisinde gömülü olduğu sorular çıkacak. Bu kapsamda temelden buna hazır olmaları gerekiyor. Uğur Okulları olarak, deneyimli kadromuz, erken STEM ve STEM eğitimimiz, Uğur Sınava Hazırlık Merkezlerimiz, Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerimiz, kişiye özgü rehberlik hizmetlerimizle öğrencilerimizi bu geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz”

  • 20 dakikalık okuma dersi
  • Kulaberoğlu eğitim sisteminin içeriği hakkında da şunları söyledi: "Öğrencimize nasıl öğreniyorsa öyle öğretiyor, hayatta ne yapmak istediklerini anlamalarını sağlayıp akademik ve bireysel gelişimlerini bu yönde destekliyoruz. Ayrıca tüm okullarımızda özel okuma alanlarımız veya kütüphanelerimizde her gün 20 dakikalık serbest okuma saatlerimizle de öğrencilerimize kitap okuma bilincini aşılamayı hedefliyoruz." Öğrencinin ilgi ve yeteneği doğrultusunda yönlendirilmesi ve uygun meslek seçimi yapması, doğru bakış açısı kazanması ve temel eğitimini en iyi şekilde edinmesi ile başlıyor.
#Eğitim
#Okul
#Nevzat Kulaberoğlu
6 yıl önce