|

Dünya Yeni Şafak’ı konuştu

Yeni Şafak'ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin haberi dünyanın gündemine oturdu. Haber, dünya medyasında geniş yankı bulurken uluslararası ajanslar AFP ve AP, Yeni Şafak'ın ulaştığı ses kayıtlarını son dakika olarak geçti. Deutsche Welle, Sky News ve Al Jazeera televizyonları haberi canlı yayınlarına taşıdı. Kaşıkçı'nın yazılarının yayınlandığı Washington Post gazetesi de haberi son dakika olarak paylaştı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:21 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni Şafak'ın manşet haberi dünya medyasında geniş yankı bulur
Yeni Şafak'ın manşet haberi dünya medyasında geniş yankı bulur

Yeni Şafak'ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin haberi dünyanın gündemine damgasını vurdu. Gazetemizin "Kes sesini" başlığıyla manşete taşıdığı Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki vahşi cinayetin ses kaydına ilişkin haber, dünya medyasında geniş yankı buldu. ABD'den İngiltere'ye Almanya'dan Çin'e, Hindistan'tan Arabistan'a birçok yayın kuruluşu haberimizi manşetlerine taşıdı.


AJANSLARDA SON DAKİKA

Uluslararası haber ajansları AFP ve Associated Press (AP), Yeni Şafak'ın ulaştığı ses kayıtlarını son dakika olarak geçti. AFP haberinde, "Yeni Şafak, Kaşıkçı'nın sorgu sırasında parmaklarının koparılarak işkenceye uğradığına dair ses kayıtlarına ulaştığını bildirdi" ifadelerini kullandı.


ABD'de yayın yapan USA Today, New York Times, Fox da haberimize geniş yer verenler kuruluşlardan oldu.


DEHŞET VERİCİ

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin işkence sırasındaki uyarıları ve devamında karşılaştığı ölüm tehdidi de AFP'nin haberinde yer aldı.


AP, Yeni Şafak'ın paylaştığı cinayetin ayrıntılarını "dehşet verici" ifadeleriyle internet sayfasına taşıdı. AP ayrıca, aynı gün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'de olduğunu hatırlattı.


SON DAKİKA OLDU

"Kes sesini" manşetiyle okuyucuyla buluşan Yeni Şafak haberi, yabancı gazetelerde de kendine yer buldu. İngiliz Daily Mail gazetesi, haberi internet sitesinden duyururken, Kaşıkçı'nın yazılarının yayınlandığı Washington Post gazetesi de haberi son dakika olarak paylaştı.


Washington Post haberinde, "Yeni Şafak, Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndaki cinayetine ait korkunç ses kayıtlarını aktardı" ifadeleri kullanıldı.


Daily Herald, BBC, Herald Tribune de haberimizdeki detayları manşetlerine taşıdı. Yahoo ve İrlanda merkezli "breakingnews.ie" haber sitesi de Yeni Şafak'ın haberine geniş yer ayırdı.


DETAYLAR CANLI YAYINDA

Alman Deutsche Welle, İngiliz Sky News ve Al Jazeera televizyonları da Yeni Şafak'ın haberini canlı yayınlarına taşıdı. Yayın yapan muhabirler, Yeni Şafak gazetesinin manşetini ekranda göstererek haberin detaylarını izleyicileriyle paylaştı.


İŞKENCENİN SES KAYDI

Yeni Şafak, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki vahşi cinayetin ses kaydına ulaştı. Konsolosluğa belge için gelen Cemal Kaşıkçı’ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı'nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü.


Kayıtların birinde apar topar Riyad’a kaçan Başkonsolos Muhammed Uteybi, “Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız” diyor. Cevap “Yaşamak istiyorsan sus!” oluyor.

#Yeni Şafak
#Cemal Kaşıkçı
#Medya
5 yıl önce