|

Yeni Şafak'tan 15 Temmuz'a özel 120 sayfalık ek

15 Temmuz gecesi hain kalkışmayı duyurup, milleti sokaklara çağıran Yeni Şafak, hafızayı canlı tutuyor. 120 sayfalık 3 özel ek, bugün Yeni Şafak'la hediye...

Yeni Şafak
09:46 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 13:09 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak, 15 Temmuz'u hafızalardan silmemek için 120 sayfalık 3 özel ek çıkardı.
Yeni Şafak, 15 Temmuz'u hafızalardan silmemek için 120 sayfalık 3 özel ek çıkardı.

Türkiye bizden duydu

Yeni Şafak’ın da bünyesinde olduğu Albayrak Medya Grubu, 15 Temmuz gecesi direnişin kalelerinden birisi oldu. Bir saniye bile durmayan Yeni Şafak ve tvnet’in haber merkezleri gelişmeleri anlık olarak Türkiye ve dünyaya ulaştırdı, milleti direnişe çağırdı.

15 Temmuz gecesinin kahramanlarından birisi olan mesai arkadaşımız Mustafa Cambaz olmak üzere tüm şehitlerimizi andık, gazilerimize şükranlarımızı sunduk, hainleri ve yoldaşları lanetledik, kaçanları belgeledik.

Yeni Şafak, ihanetin ikinci yılında, hafızaları diri tutmak için 3 özel ek çıkardı. Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin röportajları yer alırken, unutamadığımız kareler de var...

Tankları görünce arazi oldular

251 kişinin katledildiği ihanete “kontrollü darbe” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesinin en şaibeli ismi. Listenin ikinci sırasında ise ’15 Temmuz’da başbakan olacağını’ söyleyen Meral Akşener var… Türk milletinin vekaletine talip olan iki isim de katliamları ayağında terlikle televizyondan izledi.

15 Temmuz ruhu dünyayı sardı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümü dünyanın dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle anıldı. Balkanlar’dan Avrupa’ya, Asya’dan Afrika’ya birçok ülkede düzenlenen etkinliklerde şehitler ve Tür- kiye’nin istiklali için dualar edildi.

Milletin adamları

15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimi, sanatçısından gazetecisine, futbolcusundan işadamına, toplumun her kesiminden insanların vatanın işgali durumunda göstereceği tavrı, davranışı ortaya koyması açısından da önemliydi. Aradan bir yıl geçse de toplumun ilgisiyle, beğenisiyle, alkışıyla sanatçı olduklarının farkında olan güzide isimlerin o gece ortaya koyduğu onurlu tavır halen unutulmadı

Abdest alıp meydana

“Genelkurmay'a gittik, orada işin ciddiyetini farklı boyutta olduğunu anladık. O gece darbeci askerler kendini göstermiyordu ama halkı gizlendikleri yerlerden hedef alarak vuruyordu. Genelkurmay’ı zorlayarak ilk girdiğimizde yüzlerce insan vardı. Ateş edilmeye başlayınca vurulanlar, ölenler vardı”

O salonlarda yüzlerce ölü var!

Darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile eşi Erol Olçok’u yitiren Nihal Olçok, Silivri’de görülen davaları düzenli olarak takip etti. O salonlarda gördüğü şeyin ‘bir yığın ölü’ olduğunu anlatan Olçok, “Fiziksel ihtiyaçlarınızı gideriyor olmak sizin yaşadığınız anlamına gelmez. Silivri İnfaz çok büyük bir yer, orada yüzlerce çocuk var ama hepsi ölüler, Abdullah daha diri” dedi. Olçok, “Ben orada yüzlerce ölü insan gördüm, ruhlarını, bedenlerini, fikirlerini satmış, geleceklerini yakmış. Beyninizi kullanamıyorsanız, bir amacınız yoksa, ölmüşsünüzdür” diye konuştu. Davaların AİHM’e gitme ihtimali olduğunu söyleyen Olçok, o gün cübbesiyle davada olabilmek için Hukuk Fakültesi’nde okumaya başladı.

En küçük gazi

8 yaşında olan ve ailesiyle birlikte gittiği Vatan Caddesi’nde kolundan vurulan Batuhan Çetiner o gece yaşadıklarını anlattı: Koluma nereden geldiği belli olmayan demir çarptı. Anneme demir geldi koluma dedim beni hemen hastaneye götürdüler.

15 Temmuz'un yiğit kadınları

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yurdun çeşitli yerlerinde vatanı müdafa ederken şehit düşen 10 kahraman kadını ne aradan geçen bir yıl ne de asırlar unutturacak. Annesine “Kızının adını tüm Kırıkhan duyacak” diyen ve tabutuna hiç giyemediği gelinliği örtülen 24 yaşındaki komiser yardımcısı Gülşah Güler başta olmak üzere o hain gecede şehadete ulaşan yiğit Nene Hatunları asla unutmayacağız.

Torunlarımda teselli buluyorum

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında eşi Necati Sayın ve damadı Fazıl Gürs'ü şehit, iki kızı da gazi olan Vehibe Sayın torunlarının sevgisiyle hayata tutunuyor.

Darbenin seyrini değiştiren telefon!

15 Temmuz Darbe Davaları Platformu Başkanı Avukat Mehmet Alagöz, "15 Temmuz darbe girişimi sırasında sivil polisler ve vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilen Kurmay Albay Osman Akkaya'nın telefonu sayesinde darbenin seyri değişti" dedi. Akkaya'nın ele geçirilen telefonunun İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Metin Turanlı'ya teslim edildiğini anlatan Alagöz, bu süreçten sonra darbecilerin an be an ne yaptıklarının takip edilerek, darbeyi engellemek için karşı hamle yapıldığını anlattı.

Alçaklar şehitlere küfür etti

15 Temmuz gecesi İzmir'de sela okuduğu için darbedilen müezzin yaşadıklarını anlattı: Bağıra çağıra 'niye şehitler için sela okuyorsun?' dediler. Şehitlerimize ve halkımıza küfürler ettiler

Sen nereye, ben oraya

Erol Olçok Boğaziçi Köprüsü'nde gençlerle birlikte en önden gidiyordu. Ateş açıldı, Olçok, askerleri ikna etmeye çalıştı. İkna olmayacaklarını anlayınca oğlu Abdullah’ı daha güvenli bir yere almak istedi.

Altunizade’deki evinden çıkmaya hazırlanan Olçok, oğlu Abdullah’a, annesi ve kardeşlerinin yanında kalmasını söyledi. Babasını dinlemeyen Abdullah Tayyip, “Sen nereye ben oraya” karşılığını verdi. Bunun üzerine, baba-oğul darbecilere geçit vermemek için birlikte yola çıktı. Erol Olçok ve oğlu, önce Altunizade’ye gitti. Olçok, sokağa çıkan vatandaşlara, “Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz. Köprüde sorun büyük arkadaşlar, orayı almamız lazım” sözleriyle cesaret verdi.

Türkler darbeyi ezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yol arkadaşlarının milli politikalarından rahatsız olan yabancı gazeteciler, o gece yürekleri ağzında hop oturup hop kalktı. Bazı basın yayın kuruluşları da demokrasiden değil, darbecilerden yana tavır aldı. Türk halkı çıplak elleriyle darbeyi akamete uğratınca yine takiyye devreye girdi: Türkler darbeyi ezdi...

Şehitlerin HESABI soruluyor

87 vatandaşımızın şehit edildiği İstanbul’daki hain darbe girişimi kapsamında 24 dava açıldı. Sonuçlanan 19 darbe davasında 146 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 229 sanık müebbet hapis cezası alırken, aralarında erlerin de bulunduğu 409 sanık beraat etti.


Bu itirafları unutmayın

FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti. Yürütülen soruşturmalar kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan örgüt üyesi pek çok isim itirafçı oldu. Akıllara durgunluk veren itiraflar, Türkiye’nin ne büyük bir tehlike atlattığını gözler önüne serdi. Küresel müesses nizama bağlı kuklaların cümlelerini, tıpkı 15 Temmuz ihaneti gibi hiç unutmamamız gerekiyor. Gerek TSK içindeki FETÖ üyelerinin gerekse de onların emir aldığı kripto örgüt imamlarının ifadelerinden dikkat çekenleri derledik.

Ölsek de Batuhan'a kavuşsak

O gece hainlerin katletti 21 yaşında şehit edilen Batuhan Ergin'in ailesinin acısı hiç dinmedi. 15 Temmuz'da arkadaşlarına "Bu hainler vatanı ele geçirecekler. Biz burada niye oturuyoruz?" diyerek adı sonradan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'ne giden 21 yaşındaki Batuhan Ergin, kalbine aldığı tek kurşunla hayatının baharında şehit oldu.

Meclis’i bombalayan hain

Pilot Üsteğmen Müslim Macit, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi devlet kurumlarını bombalayan isimlerden biriydi. "Karakuş diğerlerine 'Atış serbest' dedi ve kavşağa bir tane MK-82'yi görerek ve dalarak atış yaptım. Sonra tekrar havalandım. Bu sefer de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin oradaki cami yakınlarına dalarak ve görerek, atış yaptım."

Yeniden yükselişin başladığı tarih

Türkiye, iki yıl önce bugün tarihinin en alçak ihanet girişimine tanık oldu. Asker üniformasına saklanan FETÖ’cü teröristlere cevabı, tanklara karşı meydanlarda göğsünü siper eden millet, 251 şehit ve binlerce gazi ile İkinci Kurtuluş Savaşı’nda verdi. Meydanlarda süpürülen FETÖ’nün onlarca yılda sızdığı devlet içinde ördüğü gizli ağ OHAL ile sökülüp atıldı. 125 bin kişi kamudan ayıklandı.

FETÖ’nün kirli tarihi

Temel prensibini gizlilik ve takiye olan FETÖ, 1970’li yıllarda kuruldu. Devleti ele geçirmek için bütün kurumlara sızmaya çalıştı. Yeri geldi kumpas dosyaları hazırladı, yeri geldi Türkiye'nin Suriye'deki Türkmenlere gönderdiği TIR'lar üzerinden kendi ülkesini sıkıştırmaya çalıştı...

#Yeni Şafak
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
#Türkiye
6 yıl önce