|

Yeni sistemin kadrosu tamam

Yeni sistemin kadroları büyük oranda tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula 76 isim atandı. Erdoğan imzalı atamalarda bürokrasiden siyasete, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine deneyimli isimlere görev verildi.

Fazlı Şahan
04:00 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:46 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
hatice Karaman - Rasim Özdenören - Orhan Gencebay
hatice Karaman - Rasim Özdenören - Orhan Gencebay

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin önemli ayaklarından olan politika kurullarına beklenen atamalar dün yapıldı. Sayısı 9 olan ve kendi alanlarında politika üreterek bakanlıklara tavsiye edecek kurullara yapılan 76 atama ile birlikte yeni şemada Cumhurbaşkanlığı kadrosu da büyük oranda tamamlanmış oldu.

Erdoğan imzalı atamalarda bürokrasiden siyasete, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine deneyimli isimlere görev verildi. Atanan 76 isim içinde Cumhurbaşkanı danışmanlarının yanısıra eski bakan, eski belediye başkanı, sanat ile kültür dünyası başta olmak üzere alanında uzman kişiler yer aldı. İşte atamalarda dikkat çeken detaylar:

BÜROKRATLARA İKİNCİ GÖREV

Kurullara atanan isimler arasında kritik görevdeki bürokratlar da bulunuyor. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben görevlerinin yanı sıra artık kurul üyesi olarak da hizmet verecekler.

KÜLTÜR SANAT DÜNYASI

Sanatçı Orhan Gencebay, tarihçi Murat Bardakçı, yazar Alev Alatlı ve Yeni Şafak yazarı Rasim Özdenören gibi isimler de atanan isimler arasında yer aldı. Bu isimler Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda görev yapacak.

EKONOMİNİN TAKIMI

Ekonomi Politikaları Kurulu’na da dikkat çeken atamalar yapıldı. Bu kurula Erdoğan’ın başdanışmanları Cemil Ertem ve Yiğit Bulut da atandı. Ayrıca eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de kurulun üyeleri arasında. Yine bu kurulda görev yapacak Yeni Şafak ekonomi yazarı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hatice Karahan da listede.

BİLİM VE TEKNOLOJİ

Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu'na iş adamı Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yanısıra Derin Tarih yazarı Prof. Dr. Mehmet Çelik, atandı. Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'na seçilen Ahmet Gündoğdu eski AK Parti milletvekili. Cumhurbaşkanı başdanışmanları arasında yer alan Prof. Dr. Yavuz Atar da bu kurulda görev yapacak isimler arasında.

GÜVENLİKTE AĞIRLIK KÜLLİYE’DEN

Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’nda ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanısıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanları emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Prof. Dr. Gülnur Aybet, İlnur Çevik, eski AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik görev yapacak isimler arasında.

Tecrübeli isimler
  • Hukuk Politikalar Kurulu da, alanında uzman kişilerden oluşuyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Burhan Kuzu, Mehmet Uçum ve Mustafa Akış’ın yanısıra AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyesi Ayşe Nur Bahçekapılı kurula atandı. Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu’na Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun yanısıra eski vekiller Necdet Ünüvar, Sema Ramazanoğlu gibi isimler atandı. Yerel Yönetim Politikaları Kurulu ise ağırlıklı olarak eski başkanlardan oluştu. Kurul, Denizli eski Kale Belediye Başkanı Dr. Mehmet Karabay, eski Trabzon Of Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı başdanışmanı Oktay Saral yine Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Prof. Dr. Şükrü Karatepe’den oluştu.
#Yeni sistem
#Orhan Gencebay
#Rasim Özdenören
6 yıl önce